Middelharnis- De wedstrijdkalender is deze periode goed gevuld en de atleten van AV Flakkee kwamen weer op verschillende plaatsen in actie, met wisselende successen, sommigen overtroffen zichzelf, voor anderen viel het wat tegen. Ricardo Sint Nicolaas loopt al maanden ijzersterk en toonde zijn klasse in Barendrecht met een snelle 2.43min over 1000m. Donderdagavond 1 juni werd op de atletiekbaan van CAV Energie te Barendrecht de 1000m wedstrijd gehouden, de derde in de reeks van zeven uit het Runnersworld Baancircuit. Lees hieronder een verslag door één van de leden.

Middelharnis - Ondanks de concurrentie van diverse andere wedstrijden stonden er toch 130 atleten klaar, zij werden verdeelt in elf series en met een aangename temperatuur en weinig wind zag het er gunstig uit voor degenen die een gooi wilden doen naar hun persoonlijke besttijd. De Flakkeese inbreng kwam van David Bouman, Eric Wolfert en Ricardo Sint Nicolaas. Lees hieronder een verslag door één van de leden.

In de tiende serie was het de beurt aan Bouman en Wolfert die doorgaans aan elkaar gewaagd zijn. In de eerste 200m lag het tempo erg hoog en Wolfert kon in de staart van de groep nog net de aansluiting houden, Bouman moest al een gaatje laten en dat bracht hem in een lastige positie voor het vervolg van zijn race. Halverwege ging het tempo iets omlaag en Wolfert bracht zich goed in stelling voor de slotronde die hij sterk doorkwam en zelfs zo dat hij finishte in 2.49:67, een persoonlijk record. "Dit is een mooie opsteker, de slotronde was echt afzien maar met een PR voor ogen zette ik door en maakte ik het af". Bouman finishte in 2.55:04 en was niet tevreden. "Ik miste de aansluiting en zat geen moment goed in de race, volgende keer beter." In de elfde en laatste serie was het de beurt aan de twaalf snelste mannen van de avond, Ricardo Sint Nicolaas was het Flakkeese ijzer in het vuur. "Voor de marathon heb ik heel veel op duurvermogen getraind, ik heb geen idee of ik die snelheid voor zo'n 1000m nog kan halen zoals ik die eerder had, ik ga er gewoon lekker onbevangen in en zie wel wat er gebeurt". En zo zagen we Sint Nicolaas in het begin achterin het treintje volgen, het tempo lag hoog dus bijblijven was prima. Bij het ingaan van de laatste ronde wist Sint Nicolaas er nog een machtige versnelling uit te gooien die hem bracht naar 2.43:26, goed voor de tiende plaats, een PR en een tempo van iets boven de 22 per uur. "Het zit er dus nog steeds, dit was een prachtige race, hier kan ik echt van genieten".

Op dezelfde avond werd in Hellevoetsluis de Wallenloop gehouden, een wedstrijd over 5 of 10km waarbij de route van de langste afstand de lopers over de bekende vestingwallen leidt. Op de 10km was het Erwin Poldervaart die er met kop en schouders bovenuit stak, hij won in een parcoursrecord van 32.22min en zette de nummer twee, Nixon Fernandez, op bijna drie minuten. Freek Goedhart was de beste Flakkeeënaar op de vijfde plaats met 36.56min, zijn broer Ruud Goedhart werd elfde in 40.05min en Arie van Dijk finishte als 29e in 44.47. Op de 5km won Mark de Munter uit Rotterdam in 17.29 en Edwin Stolk pakte namens Flakkee de tweede plaats in 17.40 en laat daarmee zien dat de vorm weer groeit.

Vrijdag 2 juni liep Maikel Peeman een 5000m in Nijmegen. Op 27 mei had hij al een poging gewaagd in het Belgische Oordegem echter daar kon hij op het onpasselijke tijdstip van 1u 's nachts pas starten, het was gedoemd om te mislukken en Peeman stapte na ruim 2km uit. In Nijmegen klonk het starschot van de serie met topatleten rond 20.45u en Peeman finishte in een tijd van 15.22min. "Over mijn tijd ben ik nog niet tevreden, het kan zeker sneller". Eric Wolfert liep zaterdag 3 juni in het Oordegem (BEL) op de 3000m, helaas pakte het ook voor hem niet gunstig uit hier, ook hij startte laat (23.15u) en liep heel de race alleen tussen twee groepjes wat hem bracht naar 9.49min."