29 mei 2017, Middelharnis - Veel zaken kun je in de aanloop naar een activiteit plannen, maar het weer is altijd een onberekenbare factor. Terwijl de hand werd gelegd aan de laatste voorbereidingen voor de Spartaanse open dag begon de zon haar warmte al te geven. Lees hieronder een verslag door één van de leden van De Jonge Spartaan, die vertelt over een geslaagde open dag, die de vereniging hield.

"Sportpark Spartacus, de thuishaven van voetbalvereniging De Jonge Spartaan, veranderde op vrijdag 26 mei in een zonovergoten strijdtoneel. De spellen werden uitgezet, de catering was startklaar, de muziekinstallatie werd getest, de luchtkussens opgepompt en de laatste instructies aan spel- en teamleiders gegeven: "Laat de kinderen maar komen!"

Ruim 100 enthousiaste kinderen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar stonden te popelen om de Spartaanse open dag, traditiegetrouw op de vrijdag na Hemelvaartsdag, te gaan beleven. Acht teams werden samengesteld en evenzoveel spellen konden worden gespeeld. Maar voor het zover was, werd er eerst nog een groepsfoto op de tribune gemaakt. De spellen waren uiteraard allemaal op voetbal gericht. Techniekoefeningen, omschakelen van aanval naar verdediging, gatenbord, levend tafelvoetbal, lijnvoetbal, 5 tegen 5, kaatsen en schieten. Tussendoor nog wat drinken en een koek. Voor velen een zeer welkome pauze, want aan deze temperaturen waren we nog niet helemaal gewend. Na 8 spelrondes was er nog een ijsje. Met een fotosessie op het veld sloten we deze spelochtend af. Veel blijde kindergezichten gezien, kortom een geslaagde ochtend. Een bedankje aan allen die hun bijdrage hebben geleverd om deze morgen tot een succes te maken. Volgend jaar maar weer lijkt ons….!"