23 mei 2017, Middelharnis - Afgelopen donderdag werd op de atletiekbaan van AV Flakkee voor de zevende maal de 1500 meter georganiseerd, de afgelopen edities kende wisselende omstandigheden maar gelukkig was het nu prima weer voor een avondje baanatletiek aan de Pallandtpolder. Het gunstige weer kwam ook tot uiting in de tijden, vele persoonlijke records en een baanrecord werden aangescherpt. Lees hieronder een sportverslag door één van de leden.

"Om 19u beet de jeugd het spits af met de korte sprintnummers en enkele technische onderdelen. Positief was de grote deelname van de Flakkeese jeugd wat zich, aangemoedigd door het vele thuispubliek, van zijn beste kant toonde. Zedie Joppe liep bij de A-pupillen naar een hele knappe 3.38min op de 1000m, Amram-Boaz Brandwijk (3.50) en Thom Tieleman (3.54) bleven ook nog binnen de 4min. Jari Kieviet liep met 13.03sec een knappe tijd op de 100m sprint. Om 20.15u klonk het startschot voor de eerste van totaal vier series op het hoofdonderdeel, de 1500m. In de tweede serie zagen we Laurey van den Berge namens Flakkee een sterke race lopen, ze finishte in 4.57:84. "Dit viel me alles mee, deze afstand heb ik pas één keer eerder gelopen en toen verzuurde ik flink op het laatst, nu ging dat stukken beter en ben ik zelfs 10sec sneller dan de vorige keer".

In de derde serie stond de snelste dame aan de start, Shirin van Anrooij uit Kapelle, zij wilde een poging doen om het baanrecord van Marijke de Visser (4.41) aan te scherpen. Met haar broer Franklin van Anrooij als perfecte tempomaker slaagde ze in haar opzet, met 4.38:43 verbeterde ze het record met maar liefst 3sec. Daarmee zat ze net achter Freek Goedhart die namens Flakkee een prachtige race liep, in een goed groepje kwam hij uiterst zuinig de eerste kilometer door waarna hij met een krachtige versnelling een dijk van een slotronde liep en finishte in 4.34:83, een nieuw PR. Edwin Stolk wist in de eindsprint Marco Volmer nog achter zich te houden, deze Flakkeese mannen finishten in 4.48:53 en 4:49:99. Vervolgens was het de beurt aan de vijftien snelste atleten in de vierde en laatste serie met daarbij Ricardo Sint Nicolaas en Eric Wolfert namens Flakkee. Het was Tim van den Broeke (Vlissingen) die als topfavoriet direct aan de leiding ging en in zeer hoog tempo de ronden afwerkte, Robbin Pieterman (Leiden) kon nog redelijk in de buurt blijven maar Van den Broeke ging solo naar de winst. Zijn tijd van 4.00:66 was slechts 1sec boven het baanrecord van de Marokkaan Ouamoum uit 2011. Sint Nicolaas was op de tiende plaats de beste Flakkeese loper met 4.20:39, Wolfert werd dertiende in 4.32:94.

Zaterdag 20 mei werd in Stampersgat de Cheltenhamrun gehouden, een wedstrijd die onderdeel is van het West-Brabant Loopcircuit. Deze wedstrijd is met een lengte van 5km de kortste in het circuit en dus moesten de favorieten gelijk na de start alert zijn aangezien de verschillen op dergelijke afstanden klein zijn. AV Flakkee was met drie atleten vertegenwoordigd, Ricardo Sint Nicolaas, eindwinnaar van het circuit in 2016, David Bouman en Henkjan Tieleman. Het was Tom Koetsenruijter uit Roosendaal die samen met Erwin Poldervaart (Spijkenisse) aan de leiding ging, deze mannen onderhielden een tempo van bijna 20 p/u. Na 3km sloeg Koetsenruijter een gaatje, hij gaf zijn voorsprong niet meer weg en won in een tijd van 15.08min, Poldervaart werd tweede in 15.29min en na een spannende eindsprint werd Mels Lambregts derde in 15.45min, hij won die sprint van Sint Nicolaas die met 15.46min een persoonlijk record liep en zodoende zeer tevreden was. Bouman slaagde er niet in om zijn PR aan te scherpen maar liep toch een verdienstelijke 16.25min. Henkjan Tieleman wist de teleurstelling van zijn tegenvallende 1500m om te buigen in een persoonlijk record van 19.02min. "Dit had ik echt even nodig, de trainingen en wedstrijden draaien niet altijd geweldig de laatste tijd en juist dan is zo'n prestatie als nu heel motiverend, ik kan het nog steeds!"

Foto: Tim van den Broeke won de 1500m van kop af aan."