Middelharnis - Vrijdag 12 mei 2017 was de atletiekbaan van AV Phoenix in Utrecht het toneel voor de eerste Track Meeting van het baanseizoen 2017. Deze wedstrijden worden doorgaans goed bezocht door sterke atleten uit het hele land, namens AV Flakkee reisden vijf atleten af met als voornaamste man Maikel Peeman die met 8.33:37min opnieuw een persoonlijk record liep. Lees hieronder een verslag door één van de leden.

Ondanks de zware regenval kwamen maar liefst 605 atleten naar Utrecht om te strijden tegen elkaar, én tegen de klok. De 3000m stond als slotonderdeel op het programma met start om 22.30u. Echter door de hevige buien moest er diverse malen worden onderbroken en was er bijna een uur uitloop. "Gelukkig werd het rond 22.15 droog en zo konden we een goede warming-up doen én, het belangrijkste, onder goede omstandigheden de wedstrijd lopen", aldus Freek Goedhart die voor de tweede maal in Utrecht in actie kwam. Kort na elven ging het dan gebeuren, de snelste 29 atleten stonden klaar voor de eerste serie 3000m met daarbij Maikel Peeman namens Flakkee. "Na de 8.39min van drie weken geleden mik ik nu op een tijd rond de 8.30, dat is scherp maar het zit er in". Met rondjes van 68/69sec lag het tempo net niet hoog genoeg naar Peemans' zin, hij zat goed op de voorste posten, in de eerste kilometer rond stek zeven maar halverwege zagen we hem zelfs even op kop lopen. Met 5.43min op de klok na 2km was duidelijk dat er onderweg 3sec verspeeld waren op het schema 8.30. In de laatste 600m gingen toppers als Zwama, Bolink en Maas los en Peeman hield knap stand op de vierde stek. Met een goede slotronde finishte hij na 8.33:37, een fantastische tijd en een nieuw persoonlijk record. "De eerste rondjes hadden van mij wat harder gemogen, daar ligt de winst, maar het is een PR en dat is altijd lekker".

In de tweede serie zagen we Ricardo Sint Nicolaas en Eric Wolfert in actie. Sint Nicolaas liep zijn eerste baanwedstrijd na de marathon van Rotterdam waar hij prachtig debuteerde met 2.39u. Hij volgde keurig in de voorhoede van de groep en versnelde in de laatste ronden nog goed om zo na 9.15.92 te finishen. Wolfert finishte na 9.39:36 en was niet echt tevreden. "Ik mis nog wat power, daar ga ik komende weken aan werken, dan kan het zeker sneller". In de derde serie kwamen de gebroeders Goedhart in actie, beiden presteerden sterk. Freek Goedhart zat perfect gepositioneerd, in een treintje van zeven atleten kon hij uiterst zuinig meelopen en met een imposant snelle laatste ronde finishte hij na 9.53:98. Ruud Goedhart liep eveneens sterk, de laatste ronden liep hij alleen maar met 10.55:00 behaalde hij zijn doel om onder de 11min te blijven.

5km wegwedstrijd Spijkenisse

Op zondag 7 mei kwam David Bouman in actie op de 5km wegwedstrijd in Spijkenisse. In de eerste kilometer bleek Timo de Geus een maatje te groot, Bouman verdeelde ook nu zijn krachten goed en voerde in de laatste kilometer nog een flinke versnelling door om zo na 16.17min te finishen, een verbetering van 17sec op zijn persoonlijke toptijd. Peter Pollemans liep de 10km en finishte op een goede minuut van winnaar Lars Rooskens in 36.24min. Een jaar of zes geleden was hij de vaandeldrager van Flakkee, helaas kampte hij met veel blessures maar nu lijkt hij langzaam maar zeker weer op de goede weg terug. Donderdag 18 mei zal bij AV Flakkee de Auto Wisse 1500m plaatsvinden, daarin zullen opnieuw veel Flakkeese atleten in actie komen. Maikel Peeman zal er deze editie niet bij zijn, hij gaat op trainingskamp naar Barcelona en hoopt een week later in nog betere vorm terug te komen. "Op zaterdag 27 mei ga ik naar het Belgische Oordegem waar ik wil schitteren op de 5000m, als ik onder de 14.35min loop heb ik kans op deelname van het EK junioren, dat zou fantastisch zijn", aldus Peeman die met de 8.33min op de 3000m zeker kans maakt om dit te verwezenlijken.

Foto

Peter Pollemans begint de vorm van weleer weer steeds meer te krijgen.