Middelharnis - Dinsdag 2 mei: deze dag stonden er ruim 30 kinderen klaar op het veld om de hockeyclinic van hockey-entertainment.nl te volgen. Onder professionele leiding van de professionele van de ingehuurde trainers kwamen de HCGO Fjes, E- en D-jeugd in actie. De hockeytechnieken zijn fors aangescherpt, de conditie aangepakt en de tactieken werden doorgenomen. En ook de keepers konden flink aan de bak! Na bijna 2 uur intensieve hockeytraining werd er afgesloten met onderlinge wedstrijden en natuurlijk een foto. "We kijken terug op een meer dan geslaagde, leuke én leerzame ochtend op HCGO." Lees hieronder een verslag door één van de aanwezigen.

"Uw kinderen voor het eerst op een sport? Als uw kinderen het diplomazwemmen bijna voltooid hebben wordt het misschien tijd om u eens te oriënteren op een andere sport voor uw kinderen. Misschien is Hockey iets voor uw kind?. HCGO is in 2012 weer opgericht. Het bestuur heeft bewust de oude naam gekozen, want veel inwoners van het eiland kennen deze naam nog. Wij staan voor een gezellige, sportieve hockeyvereniging, waar iedereen uit alle dorpen op Goeree-Overflakkee welkom is."

Funkey Hockey bij HCGO

"Steeds meer hockeyverenigingen zetten hun poorten open voor kinderen uit de leeftijdscategorie 4/5-jaar. Dit is een gevolg van het feit dat veelal oudere broers en/of zussen al lid zijn bij een vereniging, kinderen enthousiast zijn om te bewegen en verenigingen graag een jongere doelgroep willen aanspreken. Funkeyhockey is de meest speelse manier om kennis te maken met de hockeysport. Tijdens de lessen komen de kinderen in aanraking met een variëteit aan grondvormen van bewegen, die aansluiten bij het natuurlijke bewegingsgedrag van 4/5-jarigen. Op die manier leren ze op een leuke en veilige manier omgaan met sportief bewegen."

Meer informatie over Funkeyhockey, Hockey en HCGO vind u op hcgo.nl.