Middelharnis/Sommelsdijk - Damvereniging 'Denk en Zet' komt iedere maandagavond bijeen om te dammen. Hieronder leest u de uitslagen van 17 april 2017 en een verslag door één van de leden (de heer Jan van Hoorn) van de vereniging.

Damvereniging “Denk en Zet” Middelharnis/Sommelsdijk

Uitslagen: 17 april 2017

Afdeling 1:

P.Leroy -J. van Hoorn 1-1

  1. Vroegindeweij -J.J. Melaard 1-1
  2. van Brussel -M. Klink 1-1

Afdeling 2:

  1. Jordaan -S. Maliepaard 3-0

De strijd is bijna gestreden, de beslissingen zijn vrijwel alle gevallen. Van Hoorn en Leroy streden nog om de derde plaats. Van Hoorn moest dan winnen, maar dat deed hij niet. Hij moest zelfs van geluk spreken dat hij niet verloor. Bij Vroegindeweij en Melaard ging het erom, aan de op een na laatste plaats te ontkomen. Een van de twee degradeert. Melaard zal uit de vier wedstrijden die hij nog moet spelen een paar punten moeten halen om de dans te ontspringen. De partij tussen Van Brussel en Klink had niet zoveel meer om het lijf. Klink liet in het eindspel de winst schieten. Hij had nog twee plaatsen kunnen stijgen als hij gewonnen had, maar helaas. Jordaan die tegen Maliepaard streed is tijdens de competitie te laat van start gegaan. Pas aan het eind is hij de ene partij na de andere aan het winnen gegaan.

In afdeling 1 staat vast dat Mackloet kampioen geworden is, zelf al zou hij de twee partijen die hij nog moet spelen, verliezen. Dekker werd nummer twee.

Dat geeft aan dat je nooit te oud bent om een stevige partij te dammen. Leroy neemt de derde plaats in.

In afdeling 2 is het Jelier die bovenaan staat en dus promoveert . De Jong, die geen hoge dunk van zichzelf heeft, heeft het gefikst om tweede te worden. Dat betekent eveneens promotie. Wolfert die een beetje beneden zijn kunnen heeft gespeeld, werd derde.

Oproep nieuwe leden

Het bestuur overweegt nog een zomercompetitie op poten te zetten. Dat is een competitie om mensen – ook die geen lid zijn (!!!) – de mogelijkheid te bieden ook in de zomermaanden nog een serie wedstrijden te spelen. Een fantastische gelegenheid voor mensen, die, nu de zaak tot september plat ligt, graag nog een partijtje dammen. Welkom op maandagavond in De Staver te Sommelsdijk.