Middelharnis - HCGO Dames 1 speelde zondag 26 maart 2017 een uitwedstrijd bij de buren HC Hoeksche Waard, de HCGO Dames werden noodgedwongen door problemen in de personele bezetting aangevuld met 3 speelsters uit de HCGO Veteranen. HCGO starte de wedstrijd fanatiek en wist de dames van HCHW in de eerste minuten behoorlijk onder druk te zetten. Dit resulteerde al snel in de 1-0 welke van de hand kwam van uitblinker Sanne de Keizer. Helaas werden er in de eerste helft behoorlijk wat kansen onfortuinlijk gemist, het houtwerk stond een 2e HCGO goal meerderen malen in de weg. De dames van HC hoeksche Waard kwamen er hierna meerdere keren op snelheid, gevaarlijk uit en zetten meer druk op de HCGO defensie. Lees hieronder een heel verslag door één van de leden.

"In de tweede helft was HCGO genoodzaakt om diverse wisselingen in de opstelling door te voeren, Chicane Visser en Rosalie van der Ende moesten met blessures de strijd staken. De 1-1 viel uit een op snelheid uitgevoerde counter, waarbij de defensie van onze dames niet bij machte was e.e.a te corrigeren.

HCGO speelster Sanne de keizer stopte in de slotfase van de wedstrijd een zekere goal van HCHW met de voet, dit resulteerde in een strafbal, welke net niet door de uitstekend keepende Veronique Breeman gepakt werd. In de slotseconde van de wedstrijd kreeg HCGO na een uitstekende aanvallende actie een strafcorner, deze werd echter net misgeslagen. Eindstand 2-1

De meespelende HCGO veteranen Anita Viskil Caroline van Drenth-Fabert en Desiree Mulder wisten zich in deze pot kranig te weren. Alle HCGO Dames 1 Speelsters hebben zich vandaag voor 100% ingezet, helaas was dit net niet voldoende om een toch wel verdiend puntje mee te nemen naar Goeree-Overflakkee.

Volgende week zondag spelen zowel de HCGO Dames als heren een thuiswedstrijd in Middelharnis, vanaf 12.45 uur gaan beide teams de strijd aan met Tempo'34."