Middelharnis - De atleten van AV Flakkee hebben in de winter een stevige basis gelegd om de komende maanden snelle tijden te lopen. In de eerste serie voorjaarswedstrijden werden sterke prestaties geleverd door de verschillende atleten, voor een aantal is de marathon van Rotterdam op zondag 9 april het hoofddoel, en dat komt nu snel naderbij. Lees hieronder een wedstrijdverslag door één van de leden.

"Zondag 13 maart liep Arie van Dijk namens AV Flakkee de City-Pier-City halve marathon. De 21,1km tussen Den Haag en Scheveningen is één van de grootste hardloopevenementen die Nederland rijk is, met bijna tienduizend deelnemers was de opkomst ook nu zeer groot. Van Dijk finishte na 1.37:21 en was niet helemaal tevreden. "Qua tijd had ik wat sneller gehoopt maar gelukkig sta ik wel op het podium (3e) bij de heren 65+, dat maakt weer veel goed". Zaterdag 20 maart liep Peter Pollemans de 10km van de Reeuwijkse Plassenloop, de atleet uit Oude-Tonge, die in 2011 nog 2.46:49 op de marathon liep, kende de afgelopen jaren veel blessureleed. "De laatste maanden gaat het iets beter en train ik weer zo'n drie tot vier keer per week, de snelheid is er al wel maar het duurvermogen ontbreekt nog". Pollemans finishte als vierde na 37.21 en hoopt richting de Omloop van Menheerse de vorm nog wat aan te scherpen.

Ricardo Sint Nicolaas is één van de mannen die de Rotterdam Marathon als hoofddoel heeft gesteld, na zijn overwinning in de Halve van Oostvoorne wilde hij nog één keer de benen testen op de Halderbergeloop 10km in Oudenbosch op zondag 19 maart. "Ik heb flinke trainingsweken achter de rug, de meeste boven de 100km met daarin rustige, lange, duurlopen en tempolopen. Zowel fysiek als mentaal is het behoorlijk zwaar maar ik hoop dat ik bij het opdraaien van de Coolsingel weet waar ik het voor gedaan heb". Sint Nicolaas kon goed mee in de sterke kopgroep van vijf met onder andere Huub Maas (Etten-Leur) en Erwin Poldervaart (Zuidland). Pas in de laatste kilometer besliste Tom Koetsenruijter (Roosendaal) de strijd in zijn voordeel, hij won in 33.05, Sint Nicolaas werd vijfde in een keurige 33.21.

In Naaldwijk werd zaterdag 25 maart de Halve van Westland georganiseerd, daarbij ook een 10km waar de Flakkeese lopers Freek en Ruud Goedhart en Eric Wolfert in actie kwamen. Met de zon uitbundig schijnend klonk om 14u voor ruim 1000 atleten het startschot, de parcoursen van de halve marathon en 10km gingen 7km gelijk op en met de harde wind was het zaak om een goed groepje te vinden. Wolfert kende een goede start en liep soepel mee in de tweede groep van zo'n tien atleten. Halverwege noteerde hij 17.25 en Freek Goedhart kwam kort daarachter door in 17.50. Ruud Goedhart was met 20.10 ook op weg naar een goede tijd. Echter in het stuk tussen kilometer zes en acht kwam het er op aan, de harde tegen- en zijwind maakte het de lopers lastig. Wolfert werkte goed samen met twee atleten waarmee hij was overgebleven uit de groep, die door de wind uiteen was geslagen. Met een sterk slot door het centrum finishte Wolfert als vijfde in 35.25, Freek Goedhart volgde in 36.45, goed voor de tiende plaats. Ook voor hem zal het over twee weken in Rotterdam moeten gebeuren, zijn progressie van de afgelopen maanden biedt veel perspectief. Zijn broer Ruud Goedhart finishte als 24e in 40.27 en daarmee komt hij steeds dichter bij zijn streven om de kaap van 40 minuten te doorbreken.

Op dezelfde zaterdagmiddag werd in Bruinisse de halve marathon gelopen, ook hier liepen drie Flakkeeënaars die over twee weken de marathon van Rotterdam lopen. Ferry Engel bracht het er uitstekend vanaf met een tweede plaats in 1.25:27, Marc Donkers volgde op de zevende plaats in 1.34:09 en Arjan Reuijl zat daar kort achter met een verdienstelijke 1.35:38. De marathonlopers zullen nu hun training afbouwen en over twee weken zullen we weten of ze hun doel bereiken."

Foto: De gebroeders Ruud (links) en Freek Goedhart in actie op de 10km van Naaldwijk.