Goeree-Overflakkee - Raftteam Flakkee begint deze maand aan het sportseizoen 2017 en dat doet ze uiteraard in stijl! Zaterdag 25 maart 2017 gaat het team naar Luik om deel te nemen aan de Rafting Race Belgium, de nationale Belgische kampioenschappen. Er worden dit jaar veel teams verwacht en raftteam Flakkee doet mee in de club-competitie. Naast een individuele tijd’rit’ wordt er wedstrijd gevaren tegen één ander team en later op de dag staat de slalom op het programma. Daarbij moeten zo snel mogelijk boven het water hangende poortjes worden gepasseerd, zonder dat die worden aangeraakt. Om het nog moeilijker te maken worden sommige poortjes ‘achterstevoren’ gevaren. Lees hieronder verder.

Het team dat naar Luik afreist bestaat uit eilanders Ineke van Gent, Erwin Vroegindeweij, Lucas en Rhea Hartong en vanuit Noord-Holland neemt teamlid Marco Swier deel. Raften is een vrij nieuwe sport, waarbij met een grote rubberboot over snel stromend water allerlei competenties moeten worden getoond. Naast snelheid is dat dus ook behendigheid bij het manoevreren. Het lijkt eenvoudig om met vier personen in een boot snel rechtuit te varen, maar wie praat met één van de teamleden weet al snel dat dit erg lastig is. De peddels mogen dan hetzelfde zijn, maar eenieder heeft een afwijkende spierkracht en uithoudingsvermogen, dus is het zaak om de krachten zo goed mogelijk te verdelen over de raft. Verder kent de stroming in een rivier ook haar grillen.

Wie zin heeft om eens te komen kijken wat raften inhoudt is zeer welkom. Doorgaans traint het team vrijdag of zaterdag wat later op de middag bij het sas van Dirksland. Wie een keer mee wil varen in de raft om kennis te maken met deze leuke sport kan contact opnemen via tel. (0187-)480000 of de Facebookpagina van raftteam Flakkee bezoeken.