17 januari 2017, Sommelsdijk - Afgelopen weekend zijn er weer een hoop wedstrijden gespeeld door de senioren- en jeugdteams van Volleybal Club Intermezzo. "Heren 2 startte het weekend in Giessenburg, ondanks de onstuimige weersomstandigheden en weeralarmen. Het bakje koffie voorafgaand aan de wedstrijd had de heren in eerste instantie geen goed gedaan. In de eerste set leken ze aan de grond genageld te zijn en al snel stonden de heren in de eerste set op een enorme achterstand van 18-1...." Lees hieronder het hele verslag door één van de leden.

"Het lukt niet om deze set te winnen, maar in de tweede helft van deze eerste set ging de heren steeds gestructureerder spelen. Heren 2 wist zich vanaf de tweede set zich goed te herpakken. Slimme, tactische balletjes, afgewisseld met mooie aanvallen door het midden en langs de buitenkant en met een goede service druk behaalden ze de mooie 1-3 overwinning met setstanden 25-11, 20-25, 18,25 en 17-25.
De zaterdagochtend was V.C. Intermezzo uitgeweken naar Dinteloord voor de organisatie van het eigen Hans Meijer Advies CMV-toernooi. Een circulatietoernooi voor de jongste volleyballers en volleybalsters van clubs in de regio. Deze groep jeugd doet niet mee aan de reguliere NeVoBo competitie, maar daarvoor in de plaats worden er regelmatig volleybaltoernooien georganiseerd. Twee maal per jaar is een club aan de beurt om het CMV-toernooi te organiseren. Helaas moest er worden uitgeweken naar Dinteloord wegens plaatsgebrek in onze eigen sporthal in Sommelsdijk. De toernooien zijn altijd erg druk bezocht, niet alleen door CMV-jeugd zelf, maar ook door de belangstelling van ouders, familieleden en belangstellenden.

Meisjes B speelde hun wedstrijd zaterdag tegen DVO uit Oud-Beijerland. De eerste set begon sterk voor beide partijen, door goede aanvallen van Lynn, Karlijn en Esther wisten ze snel op voorsprong te komen. Helaas trok DVO door goede aanvallen van de buitenspeelster toch aan het langste eind en kwam op een 0-1 voorsprong. De tweede set begon goed, door een goede serie aan services kwam Intermezzo op een voorsprong. Mede door een goede serie van Lynn en Naomi wisten ze deze set te winnen. De derde set werd helaas weer verloren. Daarentegen kwamen de meisjes in de vierde set, door een hele sterke serie van Naomi aan service, die 8 ballen achterelkaar op de grond wist te krijgen, op een riante 12-02 voorsprong. Nog een sterke service-serie van Romee en de goede passes van Sara en Jill, zorgden ervoor dat deze laatste set weer makkelijk te overwinnen was met 25-15. Alles kwam aan op de beslissende vijfde set, die helaas toch weer werd verloren. De eind uitslag werd dus 2-3 voor DVO.

Heren 1 begon de 2e seizoenshelft als 9de in de poule , maar ze waren gretig en vastberaden om hun wedstrijd tegen koploper Volley Voorne uit Oostvoorne te winnen. De eerste set begon voortvarend en de heren kwamen vrij gemakkelijk mee en wisten zelfs op een kleine voorsprong te komen. Al snel ging het gas erop bij de tegenstander en wisten de heren van Volley Voorne de eerste set toch te winnen met een 18-25. De tweede set begon gelijk als de eerste set, door onze service goed te houden wisten onze heren 15 punten te scoren. Dit bleek niet voldoende en de ervaring van doorgewinterde heren uit Oostvoorne toch de overwinning van de tweede en derde set. Ook de vierde set ging helaas verloren ondanks de aanvalsdrift van Tim, Jeroen en een sterke service van Yon. De wedstrijd werd verloren met 0-4.

Meisjes C1 startte de 2e helft van de competitie met een uitwedstrijd tegen Apollo MC3 in Numansdorp, ondanks de thuiswedstrijden van de andere teams. Vorig jaar zagen we de meiden steeds beter worden en sloten ze de 1e helft van de competitie af met prima 22 punten. De verwachtingen waren dan ook hoog gespannen toen om 12.30 uur in Numansdorp het eerste fluitsignaal klonk. In de eerste set werd al snel duidelijk dat de twee teams erg aan elkaar gewaagd waren. Er werd over en weer gescoord, maar het was het team van Apollo dat een lichte voorsprong pakte en die langzaam uitbouwde naar 25-15. In de 2e set moesten de meiden van Intermezzo een tandje bij zetten om de aansluiting in de wedstrijd te kunnen houden. En dat gebeurde ook. Het was Intermezzo die in het begin van de 2e set de voorsprong pakte en die langzaam uitbouwde naar een riante voorsprong van 12-21. Apollo maakte het nog spannend door tot 19-23 terug te komen, maar de eindsprint kwam te laat. Met 21-25 ging de 2e set naar Intermezzo. In de derde set werd het team van Intermezzo getroffen door een zware dip. Het combineren liep niet en Apollo maakte daar goed gebruik van door met 25-6 de derde set te pakken. De meiden baalden hier stevig van en waren gebrand op een stevige revanche. En die kwam er. In de 4e set waren de rollen namelijk helemaal omgedraaid. We zagen een zeer gedreven team van Intermezzo die met goed spel een grote voorspong pakte. Apollo had daar geen antwoord op en al snel stond het 4-20 voor Intermezzo. Net als in de 2e set zette Apollo nog een eindsprint in, maar die kwam te laat. Met 12-25 ging de set naar Intermezzo en moest een 5e set de beslissing brengen. Dat de teams erg aan elkaar gewaagd waren bleek wel weer in de 5e set. Het ging lang gelijk op: 5-5, 8-8, 9-9, totdat de meiden van Intermezzo de service niet meer weggaven en de wedstrijd naar zich toe trokken. Met 10-15 werd de 5e set gewonnen en daarmee was winst in de eerste wedstrijd van 2017 een feit.

De foto's zijn van het team Meisjes C1, dat aan het inspelen is voorafgaand aan de wedstrijd en van een CMV toernooi."