Middelharnis/Sommelsdijk - Damvereniging “Denk en Zet” komt iedere maandagavond bijeen om te dammen. Hieronder leest u de uitslagen van 16 januari 2017 en een verslag door één van de leden van de vereniging. De derde wedstrijdavond in het nieuwe jaar.

Uitslagen: 16 januari 2017

2e ronde Bekercompetitie

  1. Vroegindeweij – J.J. Melaard 2-0
  2. van Hoorn – M. Klink 0-2

Afdeling 1:

  1. van Brussel - P. Leroy 1-1
  2. van Brussel – J.J. Melaard 3-0
  3. Kamp -J. van Hoorn 0-3
  4. van der Veer -J. van den Ouden 3-0

Afdeling 2:

  1. Keuvelaar - W. Stolk 3-0
  2. Meijer -S. Maliepaard 0-3

S.W. Keijzer - J. Jordaan 1-1

  1. de Jong - A. Jelier 3-0
  2. Jacobs - R. van Rijnberk 0-3

Joh. Wolfert - R. Kwakernaak 0-3

S.W. Keijzer - R. Kwakernaak 3-0

Verslag door één van de leden

"In de bekercompetitie werden twee wedstrijden gespeeld. Daarin kwamen Vroegindeweij en Klink een ronde verder. Melaard kwam het schijfje dat hij in de loop van het spel achter kwam op het laatst tekort. Van Hoorn, die wat experimenteerde, maakte op een gegeven moment een misrekening. Er verdwenen toen aan weerskanten een enorme serie schijven van het bord, bij Van Hoorn twee meer dan bij Klink. Van Hoorn heeft nog een paar pogingen gedaan, maar er was geen redden meer aan.

Van Brussel had voor de zoveelste keer geluk. Leroy deed een meesterlijke zet, die hem een dam opleverde. En laat Leroy door wat onoplettendheid die dam nu kwijtraken. Toen zij ze er maar mee opgehouden. In een thuiswedstrijd speelde Van Brussel tegen Melaard.

Melaard deed het goed, maar niet goed genoeg. Hij probeerde door een afwikkeling remise te forceren. Daardoor kwam hij wat zwakker te staan. In een mooi eindspel bleek Van Brussel nog net de sterkste te zijn.

Van Hoorn speelde thuis tegen Kamp. In het middenspel wist hij hem een schijf afhandig te maken. Doordat Kamp in een hekstelling geraakt was, moest hij op een gegeven moment steen voor steen weggeven.

Van der Veer zet zijn overwinningenreeks voort. Van den Ouden werd daarvan de dupe. Ook die kwam in een hekstelling en maakte daarna de beslissende fout, die hem tegelijk deed capituleren. Keuvelaar deed het goed tegen Stolk. Hij sleept heel wat puntjes in de wacht. Het schijfje dat hij voorkwam, bezorgde hem de overwinning.

Hoera, Maliepaard heeft gewonnen. Van Meijer. En Meijer was zo aardig op weg om het wat beter te doen dan vorig jaar. Maliepaard zet meestal aan het eind alle zeilen bij. Dit zal de inzet daarvan zijn. Keijzer wist zijn voordeel tegen Jordaan niet in winst om te zetten. Op het laatst liet hij een paar steekjes vallen. De Jong versloeg de koploper Jelier. Toen hij op het laatst bezig was een serie dammen te verzamelen, gaf Jelier het maar op. Dank zij het verlies van Wolfert van Kwakernaak blijft Jelier aan kop. Wolfert had met wat beter eindspel nog wel remise kunnen forceren. Hij deed het niet, misschien wel om Jelier niet van zijn plaats te dringen. Wat is er met Jacobs aan de hand. De avond was nog maar net begonnen of hij had al twee foute zetten gemaakt. Ruud zag ze, ook die ene mooie. Jacobs komt zijn inzinking wel te boven en Ruud heeft het prima gedaan.

En dan was er tenslotte nog de thuiswedstrijd van Keijzer tegen Kwaker-naak. Deze liet Keijzer via een slagzet een dam halen. Even kwam de spanning er nog in. Dat was toen Keijzer op een knullige manier zijn dam weggaf, maar omdat hij twee schijven meer had dan Kwakernaak werd het toch een overwinning voor Keijzer."