Middelharnis - Tijdens de raadsvergadering van 9 november 2017 was er één inspreker: de heer Swaneveld sprak in over de verkiezingen. Vervolgens maakten twee raadsleden gebruik van de mogelijkheid om mondelinge vragen te stellen: de heer Van Gurp (SGP) stelde mondelinge vragen over de verkeersveiligheid van de Langeweg van en naar Ooltgensplaat en de heer Maliepaard (Fractie Maliepaard) over het voormalig gemeentehuis van Oostflakkee. Lees hieronder het hele verslag door gemeente Goeree-Overflakkee.

Oordeelsvormende fase

In de oordeelsvormende fase werd allereerst de programmabegroting 2018 behandeld. Hierbij diende de heer Van Dam (SGP) mede namens de PvdA en CDA een motie in inzake de realisatie van de verbreding van het strandje bij Twins en diende de heer Eijkenduijn (PvdA) drie moties in inzake huishoudelijke hulp naar 75 procent, geld van jeugdzorg voor scholen en het beheer van de buitenruimte. Na de beraadslaging werd eerst over het voorstel tot het vaststellen van de Programmabegroting 2018 gestemd, dat unaniem werd aangenomen. De motie over huishoudelijke hulp werd tijdens de beraadslaging door de indiener aangehouden tot een volgende vergadering als er een voorstel ligt van het college en de motie over het beheer van de buitenruimte werd door het college overgenomen en niet in stemming gebracht.

Vervolgens werden de twee overgebleven moties in stemming gebracht waarbij de motie inzake het strandje bij Twins unaniem werd aangenomen en de motie over geld van jeugdzorg voor scholen bij meerderheid verworpen met alleen voorstemmen van PvdA, VKGO en Fractie Maliepaard. Bij beide moties werd een stemverklaring afgelegd door mevrouw Rijerkerk-Andriesen (VVD). Na de behandeling van de begroting is gesproken over het voorstel krediet afroep BBL-gronden 2e tranche 2017. Na de beraadslaging werd dit voorstel in stemming gebracht en bij meerderheid aangenomen, met alleen tegenstemmen van VKGO en Fractie Maliepaard. De heer Heintjes (VKGO) legde hierbij een stemverklaring af. Vervolgens werden drie moties vreemd aan de agenda ingediend: de heer Heintjes (VKGO) diende een motie in over de aanrijtijden van de ambulance en een motie over de toegankelijkheid van de gemeente en de heer Eijkenduijn (PvdA) diende een motie in over Eneco. De eerste motie werd na de beraadslaging aangehouden, de tweede motie unaniem aangenomen en de derde motie verworpen met alleen voorstemmen van PvdA, VKGO, ChristenUnie en Fractie Maliepaard.

Besluitvormende fase

In de besluitvormende fase heeft de raad tot slot unaniem ingestemd met het voorstel van het college inzake diverse belastingverordeningen 2018.

Officiële publicatie van de daarvoor in aanmerking komende besluiten volgt nog. De raadsvergadering is na te kijken en luisteren via deze link naar de website van de gemeente.