Middelharnis - Gemeente heeft het verslag van de openbare raadsvergadering, gehouden op 26 oktober 2017, gepubliceerd. Tijdens deze raadsvergadering sprak de heer Swaneveld in over het arrest van het gerechtshof in de zaak Labee/Deltahout en het vervolg. Ook werd het Programmabegroting 2018 gepresenteerd en werd gesproken over de partiële herziening van de Regionale structuurvisie Goeree-Overflakkee ten aanzien van wonen. Lees hieronder verder.

Beeldvormende fase

In de beeldvormende fase werd de Programmabegroting 2018 gepresenteerd door wethouder Feller. Na de beraadslaging werd besloten dat dit voorstel kan worden geagendeerd in de oordeelsvormende fase van de volgende raadsvergadering.

Oordeelsvormende fase

In de oordeelsvormende fase is in eerste instantie gesproken over de partiële herziening van de Regionale structuurvisie Goeree-Overflakkee ten aanzien van wonen. Na de beraadslaging kon de raad direct en unaniem met dit voorstel instemmen. Vervolgens is gesproken over het principebesluit tot afbouw van het aandelenbelang in Eneco. Na de beraadslaging en een schorsing kon de raad overgaan tot stemming waarbij de raad middels hoofdelijke stemming in kon stemmen met het besluit. Hierbij stemden alleen de fracties van PvdA, VKGO, ChristenUnie en Fractie Maliepaard tegen. De heer Eijkenduijn (PvdA) en de heer Slootweg (SGP) legden hierbij een stemverklaring af. In deze fase is ook gesproken over de motie van de heer Eijkenduijn (PvdA) inzake het salarisbeleid van de Bank Nederlandse Gemeenten (BNG) die hij mede namens CDA, ChristenUnie, VKGO en Fractie Maliepaard indiende. Na de beraadslaging werd bij meerderheid ingestemd met de motie met alleen tegenstemmen van de fractie van VVD en de Fractie Van der Meer. Tot slot is in de oordeelsvormende fase op verzoek van mevrouw ’t Hoen (PvdA) en de heer Vreugde (VKGO) gesproken over de wijziging van de Verordening Adviesraad Sociaal Domein Goeree-Overflakkee. Na de beraadslaging kon de raad bij meerderheid met het voorstel instemmen, met alleen tegenstemmen van de PvdA, VKGO en Fractie Maliepaard. De heer Van der Boom (SGP) en de heer Maliepaard (Fractie Maliepaard) legden hierbij een stemverklaring af.

Besluitvormende fase

In de besluitvormende fase is tot slot unaniem ingestemd met de wijziging van het Besluit elektronisch berichtenverkeer Goeree-Overflakkee en de wijziging van de Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden gemeente Goeree-Overflakkee 2014.

Officiële publicatie van de daarvoor in aanmerking komende besluiten volgt nog. De raadsvergadering is na te kijken en luisteren via deze link. De eerstvolgende raadsvergadering staat gepland op donderdag 9 november 2017 vanaf 19.30 uur in Bestuurscentrum Het Rondeel aan de Dwarsweg 40 in Middelharnis.