30 oktober 2017, Oude-en Nieuwe-Tonge - Op de redactie van Koole Media Service is een ingezonden brief binnengekomen van de heer Rob Maliepaard. Hij heeft de brief getiteld: Malle molens en het (leef-) klimaat. Hij geeft zijn reactie op een ingezonden brief van een aantal mensen, die waarschijnlijk lid zijn van Deltawind en die hem voorhielden kortzichtig te zijn. Lees hieronder de brief.

Ingezonden brief: Malle molens en het (leef-) klimaat

"Ik reageer op een ingezonden brief van een aantal mensen, die waarschijnlijk lid zijn van Deltawind en die mij voorhielden kortzichtig te zijn.

Wat moet het toch heerlijk zijn als je zonder enig voorbehoud jezelf kunt en wilt bestempelen als een mens die WEL nadenkt over de wereld die we achterlaten voor onze kleinkinderen. Die daar WEL nu al hun leven op inrichten.

En dit dan natuurlijk in schrille tegenstelling tot die wel zeer kortzichtige en niet nadenkende Rob Maliepaard. Een mens, die het lef had om te stellen dat de jury van de klimaatpenning “het leven van duizenden mensen ondergeschikt maakte aan het redden van het klimaat” . Ze schrijven er ook nog achteraan: “Waarschijnlijk wordt hier met “leven” het “woon- en leefklimaat” bedoeld, want echte levens staan natuurlijk niet op het spel.

Nee, beste mensen, ik bedoelde wel degelijk echte levens. Want door het compleet verpesten van het woon- en leefklimaat van die duizenden uit Oude en Nieuwe Tonge zet je wel degelijk ook hun levens op het spel. Nog maar net deze week werden de resultaten bekend gemaakt van een groot landelijk onderzoek naar geluk en geluksbeleving. En natuurlijk kwam daar uit, dat mensen die zich qua woonomgeving heel erg goed voelen, ook het gelukkigst zijn. En in de gezondheidszorg is het al decennia lang heel duidelijk en zonder discussie: Wie gelukkig is leeft gezonder en langer.

Vervolgens stellen de schrijvers “dat er maar weinig besef is bij sommige mensen (bij mij dus !) waarom die turbines worden gebouwd”. Want volgens deze Deltawind-adepten is het volstrekt duidelijk: “zonder dat staat het leven van miljoenen mensen op het spel”. Want “de voorspellingen liegen er niet om. Het zou zomaar kunnen zijn dat een deel van Nederland binnen 100 jaar onleefbaar is en onder water komt te staan”.

Zo gaat het verhaal maar door met natuurlijk Deltawind als de idealistische manier om de aarde te redden. Maar Deltawind is niet (meer) het idealistische clubje van toen, maar een keihard, zakelijk opererend bedrijf dat leugens en chantage en dreigen niet uit de weg gaat en dat zich niets aantrekt van natuur (zi e de Krammer) en/of het leefklimaat van vele duizenden mensen in Oude en Nieuwe Tonge. En dan kun je wel heel veel oog hebben voor je kleinkinderen, maar dan vergeet je voor ’t gemak maar even je medemens van nu. En daar pas ik voor !!

Daarbij komt nog – en de groene moraalridders praten daar liever nooit over - dat windmolens (en zonnepanelen) nu samen voor slechts zo’n 6 % voorzien in alle benodigde energie. Kijk naar de Krammer en stel je eens voor dat we 17 (!!) keer zoveel molens nodig hebben om aan die 100 % te komen. Voor Flakkee alleen al zo’n 1200 windmolens . Ander klein opmerkinkje, zomaar: voor één (1) molen van 5 Mw is alleen al aan staal 950 ton nodig !. Denk eens aan alle fossiele olie en gas wat nodig is voor transport en productie van alleen al dat staal. Zo maar, twee losse opmerkingen. Geïnteresseerden raad ik aan contact te zoeken met 3MO, ter zake deskundigen. Maar daar hoor ik Deltawind nooit over…. En wat een leefbaar land voor onze kleinkinderen zou dat worden…. Zeker voor die in Oude- en Nieuwe-Tonge.

Maar wat dat betreft is wat meer nadenken misschien ook niet teveel gevraagd",

Rob Maliepaard.