Middelharnis - Tijdens de raadsvergadering van 12 oktober 2017 maakten twee personen gebruik van het spreekrecht: mevrouw Guijt-Holleman namens de dorpsraad Nieuwe-Tonge in Bloei! over een veilige oversteek van de Molendijk met de N215 bij Nieuwe-Tonge en mevrouw Krouwel namens de werkgroep bewustwording gezondheidsrisico’s van straling van mobiele communicatie met een verzoek tot hanteren van het voorzorgsprincipe en het nemen van maatregelen / het geven van voorlichting. Vervolgens werden mondelinge vragen gesteld door de heer Eijkenduijn (PvdA) over een veilige fietsoversteek bij Nieuwe-Tonge, de heer Maliepaard (Fractie Maliepaard) over het bestemmingsplan Fort Prins Frederik en de heer Tuk (ChristenUnie) over het Deltaplan 2018. Lees hieronder verder.

Beeldvormende fase

In de beeldvormende fase is op verzoek van de fractie van de PvdA gesproken over de brief van het college inzake het projectplan ‘Voor een vitale voetbalsport op Goeree-Overflakkee 2030’. Aan deze brief was geen besluitvorming verbonden.

Oordeelsvormende fase

In de oordeelsvormende fase is allereerst gesproken over het voorstel tot instemming met het principebesluit tot afbouw van het aandelenbelang Eneco en de wijziging van de Verordening Adviesraad Sociaal Domein Goeree-Overflakkee. Na de beraadslaging werd besloten dat deze voorstellen geagendeerd kunnen worden in de besluitvormende fase van de volgende vergadering. Vervolgens is gesproken over de wijziging van de Algemene Subsidieverordening Goeree-Overflakkee 2015. Na de beraadslaging kon de raad met dit voorstel direct en unaniem instemmen. Vervolgens is een tweetal moties besproken. De heer Eijkenduijn (PvdA) diende een motie in inzake het salaris van de topman van de BNG. Deze motie werd na de beraadslaging niet in stemming gebracht en zal mogelijk in aangepaste vorm terugkomen in de volgende vergadering. Vervolgens diende mevrouw Both-Verhoeven (CDA) namens alle aanwezige fracties een motie in over de verkeersveiligheid van N215 bij Nieuwe-Tonge. Deze motie werd na de beraadslaging unaniem aangenomen. Tot slot is in de oordeelsvormende fase op verzoek van de heer De Vos (VKGO) kort gesproken over het bestemmingsplan Oudelandsedijk 2 te Sommelsdijk en Armenweg 2 te Nieuwe-Tonge. Na de beraadslaging kon de raad hier direct en unaniem mee instemmen.

Besluitvormende fase

In de besluitvormende fase kon de raad tot slot unaniem instemmen met het bestemmingsplan Groeneweg 35 te Nieuwe-Tonge.

Officiële publicatie van de daarvoor in aanmerking komende besluiten volgt nog. De raadsvergadering is na te kijken en luisteren via deze link. De eerstvolgende raadsvergadering staat gepland op donderdag 26 oktober 2017 vanaf 19.30 uur in Bestuurscentrum Het Rondeel aan de Dwarsweg 40 in Middelharnis.