Middelharnis - Tijdens de ledenvergadering van woensdag 11 oktober 2017 van de ChristenUnie, is Gerrit de Jong gekozen tot lijsttrekker voor de Gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. Naast het kiezen van de lijsttrekker is de hele kandidatenlijst vastgesteld. Op de avond is ook het verkiezingsprogramma vastgesteld en de campagneslogan onthuld: “Waardevol! Samen voor een mooier eiland!”, waarmee de campagne in feite is afgetrapt. Lees hieronder de reactie van Gerrit de Jong.

Gerrit: "Ik ben dankbaar voor het vertrouwen wat de ChristenUnie mij geeft; de top van de lijst zal zoveel mogelijk als team optrekken tijdens de campagne. We gaan samen voor een mooier eiland, waarin iedereen waardevol is. Ik ben er trots op aanvoerder te zijn van een lijst die vernieuwing en verjonging te zien geeft. Opvallend is dat er twee vrouwen op verkiesbare plaatsen staan en dat er twee enthousiaste jongeren in de top 10 staan.”

De top van de lijst ziet er als volgt uit:

  1. Gerrit de Jong (Sommelsdijk)
  2. Bert Tuk (Ouddorp)
  3. Mariëlle van den Berg (Dirksland)
  4. Conny Pipping (Oude-Tonge)
  5. Corine van Drongelen (Ooltgensplaat)
  6. Joop Kievit (Dirksland)
  7. Harry Scheermeijer (Ooltgensplaat)
  8. Stan van Heemst (Nieuwe-Tonge)
  9. Anna-Fleur Punt (Middelharnis)
  10. Jan Meinster (Den Bommel).

Daarnaast zijn er nog een aantal gerenommeerde lijstduwers waaronder Gert Jan van der Valk (oud wethouder Oostflakkee) en Piet Robijn (Heemraad Waterschap Hollandse Delta).