1 augustus 2017, Middelharnis - In december 2016 ondertekende burgemeester Grootenboer-Dubbelman namens het college, als één van de eerste burgemeesters in Nederland, het manifest Maatschappelijk Verantwoord Inkopen (MVI). Staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur en Milieu had hiertoe opgeroepen in een brief aan alle Nederlandse overheidsinstanties. Met het ondertekenen van het manifest sprak de gemeente Goeree-Overflakkee de intentie uit om onder meer een actieplan 2017-2020 op te stellen en dit te publiceren. Lees hieronder meer.

Actieplan MVI Goeree-Overflakkee

Onlangs heeft het college dit actieplan vastgesteld en is het landelijk gepubliceerd. Het actieplan gaat in op twee speerpunten die de gemeente in haar coalitieakkoord heeft vastgesteld en waar via het actieplan verder aan gewerkt gaat worden, namelijk het vergroten van de participatie van inwoners en het toewerken naar een energieneutrale gemeente.

Duurzaam inkopen

Jaarlijks koopt de gemeente vele producten en diensten in. Voor de grotere inkopen doet ze dat via een aanbesteding. Bij een aanbesteding wordt vaak bij meerdere ondernemers een offerte opgevraagd. De manier waarop in de offerte aandacht wordt besteed aan duurzaamheid zal voortaan meewegen in de keuze voor de meest geschikte ondernemer.

Meer informatie

Via de website van Pianoo Expertisecentrum Aanbesteden van het ministerie van Economische Zaken, kunt u het actieplan van de gemeente Goeree-Overflakkee lezen (zoek op ‘actieplan MVI’). Heeft u vragen over het inkoopbeleid van de gemeente Goeree-Overflakkee? Dan kunt u via het algemene telefoonnummer 14 0187 contact opnemen met team Inkoop.