Middelharnis - Donderdagavond 6 juli 2017 werd Ron de Rover uit Middelharnis benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman van de gemeente Goeree-Overflakkee reikte de Koninklijke onderscheiding uit, tijdens de raadsvergadering in het Rondeel in Middelharnis. In verband met zijn aanstaande verhuizing naar een andere gemeente nam hij op 6 juli ook afscheid van de gemeenteraad. Lees hieronder verder.

Ron de Rover

Zijn politieke carrière begon in 2002, waarin hij raadslid werd voor de voormalige gemeente Middelharnis. Elf jaar later, na de herindeling, werd hij raadslid voor de gemeente Goeree-Overflakkee.

Als fractievoorzitter, lid van het presidium en seniorenconvent, lid van de vertrouwenscommissie, tweede plaatsvervangend voorzitter van de raad en voorzitter van diverse commissies/werkgroepen heeft hij een waardevolle bijdrage geleverd aan het goed functioneren van de gemeenteraad. Naast zijn raadslidmaatschap is hij eigenaar van Latitude Organisatie Coaching, teamleider bij Agapè, bestuurslid bij Groot Nieuws Radio in Veenendaal en trainer bij het ChristenUnie opleidingscentrum.