15 april 2017, Goeree-Overflakkee - Tijdens de raadsvergadering van 30 maart jl. maakten drie leden van de raad gebruik van de mogelijkheid om mondelinge vragen aan het college te stellen. De heer Kievit (ChristenUnie) stelde vragen over de status en het onderhoud van trap- en speelveldjes, de heer De Vos (VKGO) stelde vragen over de aanrijdtijden van de politie en de heer Maliepaard (Fractie Maliepaard) stelde vragen over het voormalig gemeentehuis van Oostflakkee. Lees hieronder verder.

Beeldvormende fase
In de beeldvormende fase is een presentatie over de Culturele Raad Goeree-Overflakkee gegeven door de voorzitter, mevrouw De Kooning-Hommes. Hierbij is ingegaan op de werkzaamheden en activiteiten van de Culturele Raad en op aandachtspunten voor de gemeente, waarna de leden van de raad gebruik maakten van de mogelijkheid om vragen te stellen.

Oordeelsvormende fase
In de oordeelsvormende fase is uitgebreid gesproken over de herijking van het project harmonisering huren en onderhoud van de voetbalvelden. Hierbij diende de heer Keuker (PvdA) een amendement in om de optie voor de aanleg van kunstgrasvelden met overige vulling, niet zijnde rubbervulling, toe te voegen aan het voorstel. Dit amendement werd echter niet aangenomen, met alleen voorstemmen van de fracties van PvdA, Eiland van Vrijheid en Fractie Maliepaard. Het voorstel werd vervolgens in stemming gebracht en bij meerderheid aangenomen waarbij gekozen werd voor de optie 3b, de aanleg van nieuwe natuurgrasvelden, zoals door het college geadviseerd. Alleen de fracties van Eiland van Vrijheid en PvdA stemden tegen. Mevrouw ’t Hoen (PvdA), de heer Van Alphen (Eiland van Vrijheid), de heer Maliepaard (Fractie Maliepaard) en de heer Heintjes (VKGO) legden hierbij een stemverklaring af. In de oordeelsvormende fase is verder nog gesproken over een motie van de heer Vreugde (VKGO) over een kinderburgemeester voor Goeree-Overflakkee. Deze motie werd echter aangehouden en niet in stemming gebracht.

Besluitvormende fase
In de besluitvormende fase kon de raad direct unaniem instemmen met het bestemmingsplan Heerendijk 33 te Oude-Tonge.

Officiële publicatie van de daarvoor in aanmerking komende besluiten volgt nog. De raadsvergadering is na te kijken en luisteren via http://goeree-overflakkee.notubiz.nl/. De eerstvolgende raadsvergadering staat gepland op donderdag 20 april 2017 vanaf 19.30 uur in Bestuurscentrum Het Rondeel aan de Dwarsweg 40 in Middelharnis.