Ouddorp - Donderdagmiddag 6 april 2017 zal Hans Klijn namens Natuur-lijk Ouddorp op uitnodiging van de klankbordgroep, die zich bezig houdt, met het opstellen van een recreatievisie, verschijnen om de standpunten van de bevolking (ruim 2000 gezinnen hebben de petitie ondertekend) zo goed mogelijk, voor het voetlicht te brengen van deze commissie. De klankbordgroep is ingesteld door de Gemeenteraad van Goeree Overflakkee. De volgende punten hebben prioriteit voor Natuur-lijk Ouddorp: *De zondagsrust, *De natuur, *Het landschap, * De identiteit, *De leefomgeving, en *De veiligheid (bij toename van het recreatieverkeer) van ons eiland. Lees hieronder verder.

Natuurlijk Ouddorp wordt ondersteund door de 1605 gezinnen die op 17 maart 2016 de petitie tekenden, door 600 burgers die, op 9 juli 2016, een menselijke keten hebben gevormd langs de kust en door de 550 burgers die opkwamen op de gehouden bijeenkomst van 25 oktober 2016 in Ouddorp.

Kerndoelstellingen Natuur-lijk Ouddorp
De kerndoelstellingen van Natuur-lijk Ouddorp zijn: 1) Geen verdere aantasting en vernieling van het unieke landschap en de natuur van de Kop van Goeree. De bevolking wil dat niet. Dat is inmiddels ruim voldoende aangetoond. 2) Handhaving van rust, ruimte en natuur zoals die van oudsher het gebied kenmerken. Respect voor wat er is en voor de geschiedenis van het eiland en van Goeree, ook als oorspronkelijke gemeente. Die waarden worden nu als het ware leeg geroofd door eenzijdige belangen. 3) Geen verdere uitbreiding van het recreatieareaal. Dan gaat de spreekwoordelijke wal het schip keren want er wordt het tegendeel mee bereikt. Namelijk dat mensen het gebied juist niet meer aantrekkelijk vinden. Dan snijdt iedereen zich in de vingers, zeker ook de recreatieondernemers. 4) Erkenning en behoud van de bijzondere cultuur van het gebied, onder andere qua levensstijl en zondagsrust. Recreanten komen ook daarvoor naar Ouddorp. Verantwoord ontwikkelen in plaats van kortzichtig vernielen, zeker ook voor komende generaties.

Natuurlijk Ouddorp ondersteunt de kwaliteitsverbetering van: 10 De recreatievoorzieningen die nu gerealiseerd wordt met het nieuwe Ouddorp Duin. 2) En de upgrade van diverse bestaande campings langs de Oud Nieuwlandseweg.
Bij hoge kwaliteit recreatievoorzieningen hoort ook een hoge kwaliteit van het omliggende kustlandschap die de kop van het eiland uniek maakt. Natuurlijk Ouddorp wil met deze landschapsvisie aangeven hoe het mooie van dit landschap beschermd zou kunnen worden om zo de unieke waarden als weidsheid, rust, leegheid, stilte, donkerte en ongereptheid te bewaren.

Onderstaande stukken, die woensdagmorgen overhandigd zijn aan het College van Burgemeester en Wethouders, als mede de Gemeenteraad van Goeree Overflakkee kunt u downloaden.

1. De landschap visie
2. De zienswijze
3. De besluitenlijst