Goeree-Overflakkee - Burgemeester en wethouders van gemeente Goeree-Overflakkee maken bekend dat met ingang van 23 maart 2017 de volgende stukken gedurende zes weken ter inzage worden gelegd: • ontwerpbestemmingsplan Windpark Oostflakkee; • ontwerp omgevingsvergunning Windpark Oostflakkee; • bijbehorende Milieueffectrapportage (MER). Het plangebied is gelegen ten zuidoosten van Oude-Tonge en ten zuiden van Achthuizen langs de Krammerdijk. Lees hieronder verder.

Gelijktijdigheid

Zowel het ontwerpbestemmingsplan als de ontwerp omgevingsvergunning worden (op basis van artikel 14.4b Wet milieubeheer) gelijktijdig ter inzage gelegd. De besluiten behouden echter hun eigen procedure. Wilt u op beide ontwerpbesluiten reageren? Dan dient u dat aan te geven in uw zienswijze.

Bestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan biedt het planologisch-juridisch kader voor de bouw van maximaal acht windturbines. De tiphoogte van de windturbines bedraagt minder dan 150 meter. Daarnaast maakt dit bestemmingsplan de realisatie van bijbehorende voorzieningen, zoals opstelplaatsen en toegangswegen mogelijk.

Omgevingsvergunning

De omgevingsvergunning heeft betrekking op de aanvraag van Windpark Oostflakkee B.V. voor de bouw van 8 windturbines. De aanvraag bevat de volgende activiteiten: bouwen, oprichting van een inrichting (milieu) en handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening. Het ontwerpbestemmingsplan Windpark Oostflakkee dient als ruimtelijke onderbouwing bij deze aanvraag omgevingsvergunning.

Milieueffectrapportage

Voor deze ontwikkeling is een gecombineerd plan- en project-MER opgesteld. Dit betekent dat het MER opgesteld is voor zowel het bestemmingsplan als de omgevingsvergunning. In het MER worden de milieueffecten, onder andere op het gebied van geluid, slagschaduw, luchtkwaliteit, externe veiligheid en flora en fauna, van de voorgenomen activiteit onderzocht en vergeleken. Het MER maakt onderdeel uit van het bestemmingsplan en vormt een bijlage bij de omgevingsvergunning. Het is dus niet mogelijk afzonderlijke zienswijzen tegen het MER in te dienen. De commissie voor de milieueffectrapportage wordt gedurende de ter inzage legging geconsulteerd.

Inzage stukken

De stukken kunt u inzien in het gemeentehuis van Goeree-Overflakkee, Koningin Julianaweg 45 te Middelharnis. Het gemeentehuis is geopend op maandag en vrijdag van 08.00 tot 12.00 uur, op dinsdag tot en met donderdag van 8.00 tot 17.00 uur, op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur en elke eerste zaterdag van de maand van 09.00 uur 11.00 uur. De gemeente werkt alleen op afspraak. U kunt het ontwerpbestemmingsplan (inclusief bijlagen) in pdf-formaat ook inzien op de gemeentelijke website en via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Bij verschillen tussen het digitale en het papieren bestemmingsplan is het digitale plan op www.ruimtelijkeplannen.nl bepalend.

Inloopavond

Gedurende de termijn van inzage wordt een inloopavond georganiseerd. De datum van deze inloopavond wordt via een aparte publicatie bekend gemaakt.

Zienswijzen

U kunt zowel op het ontwerpbestemmingsplan als op de ontwerp omgevingsvergunning een zienswijze indienen. Als u op alle ontwerpbesluiten een zienswijze wilt indienen, dan kunt u dit doen in één zienswijze voor alle besluiten. U dient dan wel duidelijk in uw zienswijze te vermelden dat deze voor alle ontwerpbesluiten geldt.

Ontwerpbestemmingsplan

Van 23 maart tot en met 3 mei 2017 kunt u bij voorkeur schriftelijk, maar ook mondeling, uw zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan Windpark Oostflakkee kenbaar maken. Deze zienswijze dient u te richten aan de gemeenteraad van Goeree-Overflakkee, Postbus 1, 3240 AA Middelharnis. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u telefonisch een afspraak maken met de heer J. Moelker van de afdeling Externe Ontwikkelingen, via algemeen telefoonnummer 14 0187. Van mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt. De ingekomen zienswijzen worden betrokken bij de besluitvorming tot vaststelling van het bestemmingsplan.

Ontwerp omgevingsvergunning

Van 23 maart tot en met 3 mei 2017 kunt u bij voorkeur schriftelijk, maar ook mondeling, uw zienswijze op de ontwerp omgevingsvergunningen voor Windpark Oostflakkee kenbaar maken. Deze zienswijze dient u te richten aan de het college van burgemeester en wethouders van Goeree-Overflakkee, Postbus 1, 3240 AA Middelharnis. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u telefonisch een afspraak maken met de heer J. Moelker van de afdeling Externe Ontwikkelingen of de heer L. Knops van afdeling Vergunningverlening, Handhaving en Veiligheid, via algemeen telefoonnummer 14 0187. Van mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt. De ingekomen zienswijzen worden betrokken bij de besluitvorming over de aanvraag omgevingsvergunning.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer J. Moelker van de afdeling Externe Ontwikkelingen, via algemeen telefoonnummer 14 0187.

Bron: officielebekendmakingen.nl