Middelharnis - Tijdens de raadsvergadering van 23 februari 2017 maakten drie personen gebruik van het spreekrecht. Allereerst sprak mevrouw Barelds in over het bestemmingsplan Oosthavendijk 18 te Middelharnis. Vervolgens sprak de heer Swaneveld in met deel drie van zijn bekendmaking van een belangrijke ontwikkeling in de zaak Labee/Swaneveld. De derde inspreker, de heer Zwanenburg, sprak namens de Stichting NK Wielrennen in bij het agendapunt afwikkeling en evaluatie NK Wielrennen. Na het spreekrecht stelde mevrouw ’t Hoen (PvdA) vragen over Brouwerseiland en vervolgens over Welzorg. Lees hieronder verder.

Beeldvormende fase

In de beeldvormende fase werd allereerst een enthousiaste presentatie gegeven door mevrouw Westdorp en de heer Diepenhorst over de activiteiten van de Historische vereniging De Motte. Vervolgens werd door mevrouw Heindijk en mevrouw Oudenaren een presentatie gegeven over de evaluatie van het Wmo-vervoer en de toekomst van het leerlingenvervoer. Tot slot werd in de beeldvormende fase gesproken over het voorstel van het college inzake de afwikkeling en evaluatie van het NK Wielrennen. Hierbij kwam eerst de inspreker aan bod en werd vervolgens een filmpje getoond. Na de uitgebreide beraadslaging werd vervolgens besloten dat dit voorstel geagendeerd kan worden voor de oordeelsvormende fase van de volgende vergadering.

Oordeelsvormende fase

In de oordeelsvormende fase is allereerst gesproken over het bestemmingsplan Oosthavendijk 18 te Middelharnis. Na de behandeling werd besloten dat dit voorstel geagendeerd kan worden in de besluitvormende fase van de volgende vergadering. Vervolgens kwam het Windpark Haringvliet Goeree-Overflakkee, deelgebied zuid aan de orde. Na de beraadslaging kon de raad direct tot besluitvorming overgaan. De raad stemde vervolgens bij meerderheid in met het voorstel met alleen tegenstemmen van de fracties van Eiland van Vrijheid, VKGO en Fractie Maliepaard. De heer Heintjes (VKGO), de heer Maliepaard (Fractie Maliepaard) en de heer Van Alphen (Eiland van Vrijheid) legden hierbij een stemverklaring af. Oorspronkelijk stond in deze fase een motie van VKGO inzake de Kinderburgemeester op de agenda maar dit agendapunt is ter vergadering van de agenda gehaald. Wel diende mevrouw ’t Hoen (PvdA) mede namens de fracties van SGP, VKGO en Fractie Maliepaard een motie in over het initiatief Bijstand werkt samen. Deze motie werd na de beraadslaging unaniem aangenomen.

Besluitvormende fase

In de besluitvormende fase werd unaniem ingestemd met het bestemmingsplan Schenkeldijk 2 te Melissant en de Financiële verordening Goeree-Overflakkee 2017.

Officiële publicatie van de daarvoor in aanmerking komende besluiten volgt nog. De raadsvergadering is na te kijken en luisteren via http://goeree-overflakkee.notubiz.nl/. De eerstvolgende raadsvergadering staat gepland op donderdag 16 maart 2017 vanaf 19.30 uur in Bestuurscentrum Het Rondeel aan de Dwarsweg 40 in Middelharnis.

De raadsvergadering is na te kijken en luisteren via http://goeree-overflakkee.notubiz.nl/.