10 maart 2017, Goeree-Overflakkee - Burgemeester en wethouders van gemeente Goeree-Overflakkee maken bekend dat ten behoeve van de realisatie van windpark Haringvliet GO, deelgebied Zuid de volgende besluiten zijn genomen: 1) Vaststelling van bestemmingsplan windpark Haringvliet GO, deelgebied Zuid; 2) Verlenen van de omgevingsvergunning voor de bouw van zes windturbines. Op 23 februari 2017 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan windpark Haringvliet GO, deelgebied Zuid gewijzigd vastgesteld. Het plangebied is gelegen ten oosten van Middelharnis in de Van Pallandtpolder en Brienenspolder en biedt het planologisch-juridisch kader voor de bouw van maximaal zes windturbines met een maximale tiphoogte van minder dan 150 meter. Daarnaast maakt dit bestemmingsplan de realisatie van bijbehorende voorzieningen, zoals opstelplaatsen, toegangswegen en een transformatorstation mogelijk. Lees hieronder verder.

Het gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan heeft betrekking op het toevoegen van een aanvullende notitie bij het milieueffectrapport. Naar aanleiding van het advies van de Commissie voor de milieueffectrapportage zijn extra visualisaties opgenomen in het milieueffectrapport om beter inzicht te geven in de landschappelijke effecten van het windpark.

Milieueffectrapportage (MER)

Voor deze ontwikkeling is een gecombineerde plan- en project-MER opgesteld. Dit betekent dat het MER opgesteld is voor zowel het bestemmingsplan als de omgevingsvergunning. In het MER worden de milieueffecten, onder andere op het gebied van geluid, volksgezondheid, luchtkwaliteit, externe veiligheid en flora en fauna, van de voorgenomen activiteit onderzocht en vergeleken. Het MER maakt onderdeel uit van het bestemmingsplan.

Inzage

De stukken kunt u inzien met ingang van 8 maart 2017 tot en met 18 april 2017 in het gemeentehuis, Koningin Julianaweg 45 te Middelharnis. Het gemeentehuis is geopend op maandag en vrijdag van 8.00 tot 12.00 uur, op dinsdag tot en met donderdag van 8.00 tot 17.00 uur, op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur en elke eerste zaterdag van de maand van 09.00 uur 11.00 uur. De gemeente werkt alleen op afspraak. U kunt het bestemmingsplan (inclusief bijlagen) in pdf-formaat ook inzien op de gemeentelijke website en via ruimtelijkeplannen.nl. Bij verschillen tussen het digitale en het papieren plan is het digitale plan op deze website bepalend.

Beroepstermijn

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:

- Belanghebbenden die tijdig een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan windpark Haringvliet GO, deelgebied Zuid naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad van Goeree-Overflakkee;
- Belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan in te stellen.
- Belanghebbenden die beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht.

Het beroep moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking op het besluit. Hiervoor kunnen belanghebbenden die beroep hebben aangetekend een voorlopige voorziening aanvragen. Het verzoek om voorlopige voorziening richt u aan de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

De Crisis- en herstelwet is van toepassing op dit bestemmingsplan. Het betreft een project als bedoeld in categorie 1.1 van bijlage 1 van deze wet. Dit betekent, dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is. De Crisis- en herstelwet is te raadplegen op wetten.overheid.nl.

Inwerkingtreding

Het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met gemeente Goeree-Overflakkee, via de heer J. Moelker van de afdeling Externe Ontwikkelingen, algemeen telefoonnummer 14 0187.