Ouwerkerk/Goeree-Overflakkee - In de kerstvakantie van 2017 wordt de toneelvoorstelling Stormkracht op verschillende dagen opgevoerd in het Watersnoodmuseum. Tijdens deze voorstelling wordt de nacht van 31 januari 1953 weer tot leven gebracht. De toneelvoorstellingen vangen tweemaal per dag aan om 11:30 uur en om 14:00 uur en vinden plaats op vrijdag 29 december, dinsdag 2 januari en vrijdag 5 januari. De voorstellingen duren circa een uur. Lees hieronder meer.

De toneelvoorstellingen zijn kosteloos bij te wonen bij een bezoek aan het Watersnoodmuseum. Het is aan te raden om op tijd te komen. Reserveren is namelijk niet mogelijk en er is een beperkte beschikbaarheid per voorstelling, welke zeer de moeite waard is.

"In het verhaal spelen Jan en Sara de hoofdrol. Jan is een eenvoudige boerenjongen en Sara is een meisje dat dolgraag naar Parijs wil, en dan is er nog de zoon van de wethouder: Gilles. Gilles vindt Sara leuk, maar Jan ook. Terwijl het water stijgt gaan ze naar een feest in het raadhuis. De storm neemt toe en het water blijft stijgen. Dan moeten Sara en Gilles naar huis met de auto. Plots springt Jan voor de auto...".

In de kerstvakantie zijn er ook familie-rondleidingen voor het hele gezin. Kijk voor data en tijden op de website van het museum: www.watersnoodmuseum.nl.