Goeree-Overflakkee - Het is weer bijna zover. Op D.V. zaterdagmorgen 11 november 2017 wordt de jaarlijkse oliebollenactie voor Woord en Daad gehouden op Goeree-Overflakkee. Het eilandelijk comité van (Stichting Reformatorische Hulpactie) Woord en Daad organiseert de oliebollenactie ook dit jaar weer op heel het eiland. De opbrengst is bestemd voor het project waar de hulpstichting zich dit jaar voor inzet: “Cashew, de noot aan de man!”. Voor dit project worden de opbrengsten van de acties door de overheid verdubbeld. Lees hieronder meer.

Woord en Daad werkt aan armoedebestrijding in ontwikkelingslanden vanuit Bijbelse opdracht. Ze is actief op het gebied van Onderwijs, Arbeid en Inkomen en Basisvoorzieningen (gezondheid, water en landbouw).

Cashew, de noot aan de man!

Voor de ontwikkeling van een land en het verbeteren van de levensomstandigheden is het uitermate belangrijk dat er werkgelegenheid geboden kan worden. Het kunnen bieden daarvan kan een land een impuls geven om het welvaartsniveau te verhogen. De verbouw en verwerking van cashewnoten in Burkina Faso en Benin zelf kan voor hun bewoners voor werkgelegenheid en daarmee voor inkomen zorgen.

Momenteel is de situatie echter zo dat de cashewnoten bij de boeren worden opgekocht en daarna direct worden geëxporteerd. Tussen de verkoop van “ruwe” cashewnoten en de consumptie ervan komt er in Burkina Faso en Benin geen hand meer aan te pas.

Het project dat in het kader van het jaarthema is opgezet heeft daarom als doel om bij te dragen aan het tot stand brengen van een winstgevende en concurrerende cashewsector in Burkina Faso en Benin. De bedoeling is dat alle betrokken partijen -van boer tot handelaar- op duurzame wijze samenwerken. Met het project wordt beoogd om tenminste 10.000 cashewboeren (en hun gezinnen)!!!! te helpen om hun inkomsten te verhogen. Verder dat de werkgelegenheid zal toenemen met 800 tot 2500 arbeidsplaatsen in 2021. Via dit traject kunnen de landen hun economie versterken en ook de inwoners een beter toekomstperspectief bieden.

Doe mee met oliebollenactie

U kunt hieraan ook uw steentje bijdragen door de inspanningen van Woord en Daad hiervoor te steunen met een bijdrage! Dat kan door het kopen van oliebollen. Voor dit project worden de opbrengsten van de acties door de overheid verdubbeld. Mede daarom beveelt Woord en Daad de oliebollenactie extra bij u aan en koopt u dus ruimhartig! Een zak oliebollen kost slechts €3,50.

Tenslotte: "Wij zoeken nog een comitélid voor de gemeenten Goedereede, Stellendam en Herkingen. Wie wil ons comité komen versterken?"