Nieuwe-Tonge - Het Rozenburgs Dameskoor is dit jaar uitgenodigd om op treden op het jaarconcert van gemengde zangvereniging Apollo. Iedereen is van harte welkom in Ons Dorpshuis op vrijdag 3 november 2017 om beiden koren te zien optreden. Zaal open 19.30 uur, aanvang 20.00 uur. Het Rozenburgs Dameskoor begon als gelegenheidskoortje van de bond voor plattelandsvrouwen. Lees hieronder meer.

In 1975 werd het officieel onder de naam Rozenburgs Dameskoor en het telt nu ongeveer 60 leden. Sinds 1991 zingen de dames onder de bezielende leiding van dirigent Eric van Dalum. Het repertoire is muziek van alle tijden en stijlen. De repetities zijn wekelijks in Muziektheater De Ontmoeting in Rozenburg op woensdagmorgen van 9.30 uur tot 11.30 uur. Entree: €5,00.

Gemengde zangvereniging Apollo zingt onder leiding van Marlous Smit jr. en heeft een modern repertoire. Het koor heeft 35 leden. Het is een gezellige club die elke donderdagavond repeteert in Ons Dorpshuis. Bekende en minder bekende songs passeren de revue. Enkele bekende nummers worden door de twee koren samen gezonden onder leiding van Van Dalum met Smit aan de piano.

Tekst en foto Maria Evers