Nieuwe-Tonge - Donderdagavond 12 oktober 2017 kon Gemengde Zangvereniging Apollo opnieuw een jubilaris huldigen. Geertje Kievit (86) zit al 25 jaar op zang. Met behulp van dochter Ineke en anderen uit het dorp neemt Geertje nog deel aan diverse activiteiten in het dorp. Lees hieronder meer.

Een jaar na het overlijden van haar man bezocht Geertje de club voor het eerst en ze is 25 jaar gebleven. En er moet veel gebeuren wil Geertje niet komen zingen. Een nieuwe heup is een goede reden om een weekje over te slaan. Maar Geertje is daarna weer snel present. Geertje is een bijzonder persoon. Ze zit vol met spreuken, gezegden en volkswijsheden. Ze strooit ze met alle gemak in het rond. Altijd ad rem en met droge humor. Waar het allemaal vandaan komt, weet ze niet, maar het gaat vanzelf. Tot groot vermaak van anderen.

Ondanks grote problemen met het zicht, zingt Geertje nog volop mee. Ook bij uitvoeringen. Dochter Ineke zorgt goed voor haar moeder en draait de teksten van de liedjes in grote letters uit. Voor het vervoer wordt van aan alle kanten ingesprongen. Geertje hoopt nog lang bij Apollo te blijven zingen.

Tekst en foto Maria Evers