Ouddorp - Woensdag 9 augustus 2017 vertoont De Overkant de bekroonde film Toni Erdmann. Toni Erdmann is het geestige en melancholieke verslag van een ingewikkelde vader-dochter-relatie. De film Toni Erdmann wordt vertoont op woensdagavond aan de Dijkstelweg 33 te Ouddorp. Aanvang film is om 19:30 uur, De Overkant is open vanaf 19:00 uur. Bestel hieronder kaartjes en lees verder.

Film

De hardwerkende Ines, consultant voor een oliemaatschappij, laat zich niet snel van haar stuk brengen. Ze heeft zich jarenlang getraind in stoïcijnse geslepenheid. Dat maakt het voor haar vader, die zich zorgen om haar maakt, moeilijk tot haar door te dringen. Een verrassingsbezoek aan Boekarest, waar Ines werkt, pakt niet goed uit. Winfried ziet geen andere oplossing dan een alter ego aan te nemen; als de ontregelende Toni Erdmann, liefhebber van geraspte kaas en beschilderde eieren, lukt het hem misschien wél om zijn dochter te raken.
De Duitse regisseur en scenarioschrijver Maren Ade (1976) maakte het zichzelf met Toni Erdmann niet makkelijk: ze creëerde stugge, excentrieke personages die lang om elkaar heen draaien en bizar gedrag vertonen. Toch doet haar film geen moment gekunsteld aan en saai wordt het al helemaal niet in de 162 minuten die ze voor haar verhaal nodig heeft.
Parallel aan het ontroerende familiegerommel schetst Ade een scherp portret van een Europese zakenwereld waar efficiëntie en rendement voor alles gaan. Niet dat ze daar fel tegen tekeergaat; wat de regisseur vooral overbrengt, is verwondering over de loop van het leven. Die verwondering is het grootste goed van Toni Erdmann. Dat een film zo grillig, uniek en onvoorspelbaar kan zijn, is een verademing.

Kaartjes kosten €7,50 inclusief koffie of thee. Kaartjes via VVV telefoon: (0187-)681789.