Goedereede - De kunstweek in Goedereede zal worden gehouden van 31 juli t/m 5 augustus, en als van ouds in de consistorie van de oude Hervormde Kerk van dit stadje. Deze keer zijn er Bijbelse schilderijen te bezichtigen van Ds. Sjaak Maliepaard. De ex-politieagent en tegenwoordig kunstenaar zal aanwezig zijn voor uitleg. De bezichtigingstijden vallen samen met de tijden van 'KERK OPEN', dus maandag t/m vrijdag van 14:00-16:30 uur. Op donderdag vanaf 11:00-16:30 uur en op de zaterdag vanaf 10:00-16:30 uur. In samenwerking met de Hervormde Kerk van Stellendam zal de door hen gemaakte tabernakel ook in deze kerk te zien zijn tijdens de kunstweek. Lees hieronder meer.

Een impressie: Gods liefde laten zien

Ds Sjaak Maliepaard (1954), geboren in Haarlem, getrouwd sinds 1974 met Heleen, is na een loopbaan als politieagent eerst in Haarlem en later in Barneveld, sinds nov. 1987, predikant. Hij is altijd creatief geweest, maar sinds het jaar 2000 is zijn gave van het schilderen ontdekt. Hij bestudeert het Woord, mag erover preken en zo af en toe, zoals hij zelf zegt, maakt hij er een “werkje” van. Na een evangelisatie actie met een aantal schilderijen, bleek het een prachtig middel te zijn om het evangelie te kunnen delen. En dat is nog steeds de drive van hem en zijn vrouw. Hij wil graag d.m.v. de schilderijen Jezus prediken. Tegelijk steunen ze met de verkoop van producten, n.a.v. de schilderijen, twee goede doelen in Israël. Ze geven door het hele land presentaties, d.m.v. een PowerPointpresentaties en leggen aan de hand van de schilderijen het evangelie uit. Dit alles in ondergebracht in de stichting: Uit Uw hand, ook te zien op www.drievoudigsnoer.nl.

"Wat opvalt is dat op veel schilderijen het Woord weer terugkomt. Want het is immers van Woord naar beeld, maar ook van beeld naar Woord. Ook ziet u veel Hebreeuwse woorden geschilderd en Joodse symbolen om te benadrukken dat wij, als gelovigen, ingelijfd zijn bij Israël."