Ouddorp - Van 8 t/m 30 juli 2017 vindt in Kerkrade het Wereld Muziek Concours plaats. De National Brassband of New Zealand en de bijbehorende Kapa-Haka dansgroep zullen hier zowel aan de opening in het Parkstad Limburg Stadion, als aan de concertwedstrijd in de Rodahal in de kampioensdivisie deelnemen. Ze komen echter niet alleen voor het WMC naar de andere kant van de wereld gevlogen…ze bezoeken ons eiland en geven een grandioos concert voor schoolkinderen en een galaconcert in Ouddorp. Dit concert is iets heel bijzonders, dus zorg dat u erbij bent! Het concert op woensdagavond 5 juli begint om 20:00 uur en is gratis toegankelijk. Lees hieronder verder.

Vijfenvijftig jaar geleden, in 1962, bestond Fanfareorkest de Hoop uit Stellendam 65 jaar. De brassband of New Zealand, destijds eveneens met Kapa-Haka dansgroep, bezocht Stellendam in het kader van dat jubileum. Nu Fanfareorkest de Hoop haar 120-jarig jubileum viert is het, dankzij diverse sponsoren, gelukt deze zelfde brassband opnieuw naar Stellendam te laten komen.

Op 4 juli, dinsdagmiddag, zullen de brassband en Kapa-Haka dansgroep, in samenwerking met het Muziekgebouw Goeree-Overflakkee en alle 32 basisscholen van het eiland Goeree-Overflakkee, een speciaal concert voor kinderen verzorgen. Dit concert is de muzikale afsluiting van het eerste jaar “Muziekcarrousel” op alle basisscholen. Het concert is dan alleen toegankelijk voor alle basisschoolleerlingen van Goeree Overflakkee.

Op 5 juli, de woensdagavond, vindt dan een galaconcert plaats, eveneens in de Dorpstienden in Ouddorp. Dit concert zal een voorproefje zijn voor het optreden van de brassband en de dansgroep in het daaropvolgende weekend op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade.

David Brenner, solo-trombonist van het New-Zealand Symphony Orchestra, komt als solist mee tijdens deze concertreis. Tijdens het concert in Ouddorp zal onder andere de wereldpremière zijn van een nieuw werk van Peter Graham.

De brassband is samengesteld uit de beste muzikanten van Nieuw-Zealand. De brassband brengt een zeer gevarieerd programma, met als bijzondere act optredens van traditionele Maori dansen door de Kapa-Haka dansgroep.