Stellendam - In heel Nederland houden imkers op 8 juli 2017 open huis tijdens de jaarlijkse Open Imkerijdag. Ook op ons eiland Goeree-Overflakkee doet weer een imkerij mee. Breng een bezoek en beleef een paar interessante uurtjes. Ze verwelkomen u graag bij Landwinkel Keizer, Damweg 1a in Stellendam. Lees hieronder verder en bekijk de openingstijden.

De aanwezige imkers vertellen graag over hun boeiende hobby. Ze leggen u dan uit hoe belangrijk bijen zijn voor ons voedsel. Ze vinden het leuk u te laten zien wat er zoal komt kijken bij het houden van bijen. Ze laten u, als u wilt, een kijkje nemen in een bijenvolk. Durft u dat niet aan? Kijk dan bij de observatiekast, waar een bijenvolkje achter glas te zien is. Misschien ontdekt u de koningin. Ziet u het verschil tussen de darren, de mannetjes, en de werksters, de vrouwelijke bijen?

De imker kan u uitleggen hoe honing wordt geslingerd of geperst, hoe men kaarsen maakt van bijenwas, en waarom de bijenwas vroeger eerst gebleekt werd voordat men er kaarsen van maakte, hoe en waarom bijen koninginnengelei maken, wat de bijen met het stuifmeel dat ze halen doen, waarom honingraten hun zo kenmerkende vorm hebben, en nog veel meer. De wereld van de honingbij is zelfs zó fascinerend, dat we u dat in een paar uurtjes tijd maar nauwelijks uit kunnen leggen! Is uw interesse gewekt? Dan willen wij u heel graag nog meer vertellen over de bij en het houden van bijen. Bij voldoende animo, hopen wij daarom in het najaar een snuffelcursus te organiseren. Meer informatie daarover vindt u tijdens de open dag, bij de deelnemende imkerij.

Open

Zaterdag 8 juli van 10.00 tot 16.00 uur. Het bezoek is gratis. Voor meer informatie, kijk op BijenGO.nl