Stad aan 't Haringvliet - "Vanuit passie naar hervorming", dat is het thema van de uitvoering die Christelijk Vocaal en Instrumentaal Ensemble Ad Gloriam Dei hoopt te verzorgen op D.V. 10 juni 2017 om 20:00 uur in de Hervormde kerk van Stad aan 't Haringvliet. Het ensemble staat onder deskundige en enthousiast leiding van dirigent Jan Bezuijen. De toegang is gratis, er is wel een collecte. De kerk zal vanaf 19:30 uur geopend zijn. Lees hieronder verder.

"Ad Gloriam Dei, wat betekent “tot Gods eer”, bestaat uit een aantal enthousiaste zangers en muzikanten voor wie musiceren een hobby is geworden. De gemeenschappelijke deler is hun voorliefde voor liturgische oude muziek. Ons repertoire bestaat voornamelijk uit kleine koorwerken van veelal Duitse componisten uit de Barok (± 1570 – 1740) waarbij we ook vrij onbekende werkjes voor het voetlicht willen brengen.

Tijdens de uitvoering wordt u middels zang en instrumentale intermezzo’s meegenomen door het kerkelijk jaar. Passietijd, Pinksteren en Hervorming zullen onder het gehoor gebracht worden met composities van o.a. J.S. Bach, D. Buxtehude, Ph. H. Erlebach, M. Hauptmann, G.A. Homilius, H. Purcell, G. Ph. Telemann, maar ook het zo mooie Luther’s Avondgebed van A.J. Keijzer, wat niet mag ontbreken in dit jaar van 500 jaar herdenking van de Reformatie, zal ten gehore gebracht worden.

Ad Gloriam Dei repeteert twee à drie keer per maand en streeft ernaar het seizoen met een themaconcert af te sluiten. Wij zouden ons koor graag nog versterken met sopranen, bassen en tenoren. Dus bent u muzikaal, kunt u noten lezen en heeft u interesse? Neem dan contact op met Sarine Bakker, tel. 0167-573140 of met Cor Roon, tel. 06-22661064. Kom gerust eens een repetitie bijwonen om te kijken of het wat voor u is.

Wij nodigen u en jou van harte uit voor de uitvoering op D.V. 10 juni. De avond is gratis, maar er zal wel gecollecteerd worden voor het onderhoudsfonds van de kerk met de geweldige akoestiek waarin niet alleen gemusiceerd wordt, maar waar ook Gods Woord nog wekelijks mag worden verkondigd. Dat met het beperkte budget van de kleine gemeente in stand houden is het doel waarvoor we u en jou uitnodigen de collecte gul te bedelen. Wij wensen een ieder een mooie avond toe!"