Middelharnis - Film over onvoorwaardelijke liefde tussen vader en dochter - De film Akkerland van Astrid van Nimwegen werd op woensdag 10 mei 2017, om 19:00 uur voor alle donateurs vertoond in het Diekhuus aan het Beneden Zandpad 7 te Middelharnis. Een groot en enthousiast publiek leefde mee met de vorm waarin Astrid haar jeugd en haar herinneringen aan haar vader had gegoten. Een korte fictiefilm over liefde, acceptatie en vergeving. Lees hieronder verder.

Bij toeval komt Astrid, beeldend kunstenaar, te wonen in hetzelfde polderhuisje als waar haar vader vroeger woonde. Haar herinneringen verbeeldt ze in de film Akkerland. Via crowdfunding en de inzet van vrijwillige acteurs weet ze haar film in één jaar te maken. “Ik heb heel veel hulp gehad. Iedereen leefde mee. Mensen die ik nauwelijks kende sponsorden de film.” Ook de gemeente Goeree Overflakkee verleende subsidie voor deze film.

Het plan is om de film in te zenden voor diverse festivals. Van Nimwegen: “Ik hoop op selectie bij het Nederlands filmfestival, dat zou een fantastisch platform zijn voor de première. Mijn film gaat over de onvoorwaardelijke liefde tussen een vader en dochter. Over erfelijkheid, het te vroeg verliezen van je 'kind-zijn' en over het kunstenaarschap, de worsteling met de maatschappij en haar verwachtingen en daarmee een stuk herkenbaarheid als ik terugkijk op het leven van mijn vader en de overeenkomsten met mijn eigen leven.”

Tekst en foto's Maria Evers.