Ouddorp - Een spannende combinatie van Piano en Saxofoon. Twee energieke dames spelen een levendig en spannend programma afgewisseld met contrasterende solo’s. Op donderdag 1 juni 2017 is er dit spannend concert in De Overkant in Ouddorp. Een zeker niet standaard concert van Piano en Saxofoon. Het verwachtte programma: Scaramouche (Milhaud), Tableaux de Provence (Maurice), Cinq danses exotiques (Françaix), El puerto (Albéniz). Lees hieronder verder en reserveer snel kaarten.

Femke IJlstra is hoofdvakdocent saxofoon aan het Prins Claus Conservatorium Groningen. Zelf studeerde ze cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam bij Arno Bornkamp. Pers en publiek waarderen Femke haar veelzijdigheid als musicus en haar intuïtieve en communicatieve spel. Femke heeft opnames gemaakt voor Radio Fryslan en Radio 4 en was ze te zien in het televisieprogramma Vrije Geluiden.

Femke remplaceert bij toonaangevende orkesten in binnen- en buitenland, zoals het Koninklijk Concertgebouw Orkest en het Budapest Festival Orchestra. Daardoor bracht de muziek haar al op veel plekken in Europa, Azië en Amerika.

De theatrale kant in muziek schuwt deze saxofoniste niet. Ze speelde met Holland Speeltheater en The Glasshouse producties in theaters en festivals in heel Nederland, zoals Oerol en Festival aan de Werf. Verder soleert ze met orkesten in binnen- en buitenland.

Naast de Aurelia en Syrène saxofoonkwarteten maakt Femke deel uit van HET Ensemble en MUSU. Stogsugersjongers is Femke's cd-debuut.

Pianiste Celia García-García, geboren in Spanje en sinds 2004 woonachtig in Nederland is gespecialiseerd in kamermuziek en zangbegeleiding. Zij speelt vaak ad hoc bij meerdere ensembles, naast haar vaste ensembles waarmee ze regelmatig in Nederland en Spanje optreedt. Ook heeft ze ruime ervaring in orkestspel (Rotterdams Philharmonisch Orkest, Het Gelders Orkest, Holland Symfonia). Tevens begeleidt zij balletlessen en is ze programmeur van het Romantisch Weekend in de Keukenhof en van de Dag van de Romantische Muziek in Rotterdam.

Dit concert is in de Overkant op donderdag 1 juni en begint om 20.00 uur. De Overkant is open vanaf 19.30 uur. Kaarten kosten € 15,00, en dat is inclusief koffie of thee vóór en een glas wijn nà het concert. Kaarten reserveren via VVV 0187-681789. De Overkant Dijkstelweg 33 Ouddorp.

Kijk en luister ook op:

https://vimeo.com/197413429