Goeree-Overflakkee - Vervolgde Christenen vragen om gebed. "Vandaag worden er 245 miljoen Christenen wereldwijd mishandeld, onderdrukt of vermoord om hun geloof in Jezus Christus." Om aan de oproep tot gebed gehoor te geven organiseert Open Doors jaarlijks de Nacht van Gebed. "In de nacht, omdat veel vervolgde christenen alleen in het donker of in het geheim kunnen samenkomen." Dit jaar vindt de Nacht van Gebed plaats in de nacht van vrijdag 12 juni op zaterdag 13 juni. Open Doors organiseert dit jaar een Nacht van Gebed via een livestream op YouTube. Er zullen geen gezamenlijke bijeenkomsten op het eiland georganiseerd worden. Lees hieronder meer.

Livestream op YouTube

De opzet is, mede door de beperkingen als gevolg van de coronacrisis, anders dan voorgaande jaren. Dit jaar kunnen we niet op de verschillende plaatsen op het eiland bij elkaar komen. Open Doors organiseert nu een Nacht van Gebed via een livestream op YouTube (https://www.youtube.com/user/OpenDoorsNL)

Programma
De Nacht van Gebed vindt plaats van 21:00 tot 01:00 uur. Gedurende dit vier uur durende programma zal naast gebed ook ruimte voor overdenkingen en muziek zijn. Het programma bestaat uit 4 blokken van een uur. Elk blok is verschillend van inhoud. Je kunt tussen 21:00 en 01:00 uur op ieder moment aanhaken. Tijdens dit live programma is er een mogelijkheid om je reactie te plaatsen en blijf je op de hoogte van wat er elders in het land gebeurt.

Meld je aan!
Zoals gebruikelijk stelt Open Doors voor de Nacht van Gebed een gebedsboekje beschikbaar, met informatie over diverse landen waar christenen vervolgd worden. Ook staan daar enkele korte, persoonlijke verhalen in. Wil je het gebedsboekje ontvangen? Meld je dan aan via het formulier op www.opendoors.nl/nacht. Je ontvangt dan een mail van Open Doors, met een link om het gebedsboekje te downloaden. Daarnaast krijg je een paar dagen vóór de Nacht van het Gebed een e-mail met de laatste informatie over het programma van die avond.