Ouddorp - Organisatie Natuur-lijk Ouddorp is het nieuwe jaar gestart door middel van een Huis aan Huis-folderactie in diverse woonkernen op ons eiland. Te noemen Ouddorp, Goedereede ( en Goedereede-Havenhoofd) en Stellendam tot behoud van de zogenoemde 'Kerkenpaden' in Ouddorp.

Huis aan Huis-actie

Digitaal is de Huis aan Huis-actie voor het behoud van de Kerkenpaden in Ouddorp e.o. al gestart en hebben inmiddels bijna 300 burgers de petitie getekend. Alle andere burgers op Goeree-Overflakkee, of daar buiten (want veel recreanten op ons eiland genieten ook de Kerkenpaden) kunnen de petitie tekenen door middel van
het volgen van deze link. Hier kunt u de petitie tekenen. Heeft u vragen en reacties, dan kunt u deze kwijt via deze link naar de mail of per reguliere post naar: Natuur-lijk Ouddorp, Zeebrekersweg 18, 3253 VS in Ouddorp.

Kerkenpaden

"Eens had Ouddorp zo'n twintig 'Kerkenpaden', waarvan er eerder nog vijf te bewandelen waren, maar helaas... er staat er nu weer een bouwhek op één van de
mooiste Kerkenpaden: 'De Klarebeek." Volgens Natuur-lijk Ouddorp is het nog maar de vraag hoe gemeente Goeree-Overflakkee omgaat met het Kerkenpad 'Spaanseweg Achterweg'. Natuur-lijk Ouddorp: "Gemeente is van voornemens daar een nieuwe parkeerplaats te realiseren, dus wat Natuur-lijk Ouddorp betreft is het twee voor twaalf". Natuur-lijk Ouddorp organiseerde in dit kader een wandeltocht op 16 december j.l., deze kreeg vel steun.