27 december 2018, Goeree-Overflakkee - Landelijk loopt het storm op het meldpunt vuurwerkoverlast.nl. Op Goeree-Overflakkee valt het aantal meldingen (nog) mee; het zijn er geen twintig. Het grootste deel van de meldingen (80%) gaat over harde knallen door vuurwerkbommen. De knallen zijn harder en de schade is groter dan in voorgaande jaren. Eigenlijk wordt het ieder jaar erger en daarom treft politie hardere maatregelen: "Als mensen (zwaar) vuurwerk naar ons gooien. Gooi géén vuurwerk richting een agent! Daarmee voorkom je ook dat je vervolgd wordt voor (poging tot) zware mishandeling of (poging tot) doodslag." Ruim tien procent van de meldingen is afkomstig van dierenbezitters. Lees hieronder verder.

Meldingen die afkomstig zijn van dierenbezitters gaan veelal over honden en katten, die angstig of gestrest zijn, door de harde vuurwerkknallen. Verder worden veel meldingen gedaan over vernielingen door vuurwerk en gevaarlijke situaties op straat.

Het meldpunt vuurwerkoverlast.nl is opengesteld tot 4 januari 2018. De meldingen worden daarna gebundeld in een rapport, dat wordt aangeboden aan de Tweede Kamer en aan betreffende burgemeesters. De initiatiefnemers zien het liefst dat met Oud&Nieuw vuurwerk alleen bij professionele shows wordt afgestoken en niet door amateurs.