26 december 2017, Ooltgensplaat - Op laatste schooldag van het kalenderjaar stond in groep 8 van CBS De Hoeksteen in Ooltgensplaat traditiegetrouw veiligheid tijdens de jaarwisseling centraal. Vooral het veilig afsteken van vuurwerk had alle aandacht. Onder leiding van mensen van buro Halt hebben de kinderen nagedacht over het afsteken van vuurwerk, over het hebben en handelen in legaal en illegaal vuurwerk, over de leuke kanten van het vuurwerk, maar ook hebben ze het gehad over de overlast dat vuurwerk kan geven. Lees hieronder meer en bekijk de foto's.

"Centraal tijdens de morgen stond het veilig om gaan met vuurwerk. Ook werd er aandacht besteed aan vernielingen door illegaal vuurwerk. Ieder object dat vernield wordt, kost geld. Als al het geld besteedt moet worden voor de aanschaf van bijvoorbeeld een nieuw bushokje, verkeersbord etc. ,dan blijft er zeker geen geld over voor jongerenactiviteiten in Ooltgensplaat.

De dag ervoor (donderdag 21 december) heeft groep 8 ook een bezoek gebracht aan de plaatselijke vuurwerkspecialist. Daar kregen ze een rondleiding langs de vuurwerkbunkers, de verkoopplaats en zagen ze met eigen ogen welke strenge eisen gesteld worden aan de opslag en verkoop van vuurwerk.

Dat deze specialist ook voor veiligheid gaat, net als groep 8 van CBS De Hoeksteen, blijkt uit het feit dat alle kinderen na de rondleiding aansteeklonten meekregen om veilig het vuurwerk aan te steken. Al met al waren het leerzame momenten!".