Stad aan 't Haringvliet - Op donderdag 30 november 2017 brachten Klaas van Veen, Clustercoördinator ‘Veilig leven’, van de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond (VRR) en burgemeester Ada Grootenboer van de gemeente Goeree-Overflakkee een kraambezoek aan de familie Van Gurp in Stad aan ’t Haringvliet. De trotse jonge ouders kregen een geboortekoffer overhandigd met daarin onder meer een rookmelder en tips over brandveiligheid. Op deze manier willen de brandweer en de gemeente Goeree-Overflakkee jonge gezinnen attenderen op brandveiligheid in huis. Lees hieronder meer.

Het kraambezoek was in het kader van de Nationale Brandpreventieweken 2017, die in oktober plaatsvonden. Thema van deze weken was: 'Hé, doe de deur dicht!'. De burgemeester en de brandweer brachten een bezoek aan de ouders van het eerste kindje dat in oktober 2017 in Goeree-Overflakkee is geboren. Voor jonge ouders is het zeker belangrijk om stil te staan bij de veiligheid van hun kinderen en dus bij de brandveiligheid in huis. De geboorte van een kind is een mooi moment in het leven. Het is ook een goed moment om stil te staan bij de brandveiligheid van het huis, zodat de roze of blauwe wolk geen rookwolk wordt!

Tips voor een brandveilig huis zijn onder andere het sluiten van deuren, het ophangen van werkende rookmelders en het oefenen van een vluchtplan. Rook is de grootste bedreiging bij een woningbrand. Door het inademen van rook krijgt het lichaam geen zuurstof, met vaak ernstig of fataal letsel tot gevolg. Rookmelders redden levens. Deze apparaten melden namelijk met een luid alarm dat er rook is. Sluit ’s avonds voor het slapen gaan de binnendeuren. Zo blijft de giftige rook nog enige tijd buiten de leefruimte.

Meer informatie

Meer informatie over brandveiligheid is te vinden op brandweer.nl/rozewolk en verkleindekansopbrand.nl.