16 november 2017, Achthuizen - Waterschap Hollandse Delta start met de renovatie van het rioolgemaal in de Bloemstraat in Achthuizen. Het rioolgemaal in Achthuizen verzamelt het rioolwater van Achthuizen en omgeving en pompt dit door naar de rioolwaterzuivering in Oude-Tonge. Hier wordt het vervuilde rioolwater schoongemaakt en geloosd op het Volkerak. Lees hieronder verder.

Tijdens de jaarlijkse inspectie bleek dat diverse onderdelen van het gemaal aan vervanging toe zijn. De afsluiter van het gemeentelijk riool wordt vervangen en de kelder krijgt een nieuwe coating. Er wordt een tijdelijke pompinstallatie naast het gemaal geplaatst. Naar verwachting duren de werkzaamheden zes weken en zullen half december worden afgerond.

Zo zorgt het waterschap ervoor dat het gemaal de komende dertig jaar het afvalwater weer kan blijven verzamelen en verpompen. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met waterschap Hollandse Delta, projectmanager Joost Jongeneel, tel. 0900 2005 005 of via de mail.