Stellendam - Op vrijdagavond 27 oktober 2017 werd in Stellendam een Halloweentocht georganiseerd. Bij Halloween worden angstaanjagende beelden gebruikt om mensen, met name kinderen, te vermaken. Een "gezellige" clown met motorzaag, gevolgd door een hoogzwangere vrouw waarvan haar baby voor 75% uit de buik hangt en alles onder het bloed zit; het moet tijdens Halloween juist grappig gevonden worden. De kerk in Stellendam dacht daar anders over en deelde op deze avond positiviteit, gezelligheid en bovenal Het Licht Jezus uit aan de mensen die langskwamen tijdens de tocht. Dit alles onder het genot van een "gezellige" warme beker chocomelk. Lees hieronder verder.

"Halloween is een "feest" vol griezelige spookverhalen, hekserij en horror. Dat kinderen hier slecht van slapen en er angsten aan overhouden, daar wordt weinig over gesproken. Het moet toch allemaal kúnnen?! Het satanisme dringt via openstaande deuren van huizen en harten binnen en we zijn het normaal gaan vinden. Een onschuldig kinderfeestje? Is het normaal dat je in een park een lijk aan een boom ziet hangen, terwijl we zulke beelden via IS verspreid, niet tolereren? Heksen en duivels lopen rond, langs zelfgemaakte graven, doodshoofden en kruizen. Is dat "fijn" te noemen?"

In Stellendam organiseerde de leden van de plaatselijke kerk een positieve actie tegen alle angst en duisternis die "gezaaid" wordt tijdens Halloween: "We deelden folders uit en er werden er zo'n 80 opgehangen bij de verschillende huizen, ook langs de Halloweenroute, in het dorp. We hadden veel aanloop en hielden opbouwende gesprekken. Voor sommigen was dit een echte eye-opener. Want waar zijn we nu helemaal mee bezig?!"