Regio - RTV Slogo (Stichting Lokale Omroep Goeree-Overflakkee) heeft naast de vaste programmering ook wekelijks nieuwe programma’s voor u klaar staan. De nieuwe items van deze week ziet u hieronder. Onder andere een enthousiaste musical en een korte impressie van Dam-X, 'Politieverhalen in beeld' en niet te vergeten de 'Politieke Achtergronden' met verslaggever Jan van Gurp.

  • Musical 'Hotel de grote L': Met veel enthousiasme maakt de musicalgroep van het RGO, bestaande uit leerlingen en docenten, jaarlijks een musical. Net voor de zomervakantie werd de musical ‘Hotel de grote L’ op de planken gezet, naar het boek van Sjoerd Kuyper. Een spetterend verhaal over familie, liefde en dromen. Deze week ziet u deel 1 van deze musical.
  • Dam-X Event: De derde editie van Dam-X was een groot succes! Hét watersportevenement waar de top uit het freestyle windsurfen hun beste tricks lieten zien! Duizenden bezoekers kwamen naar de Brouwersdam om hun idolen tijdens dit Europees kampioenschap te bewonderen. Noah van Dijk maakte er een reportage van.
  • Politieverhalen in beeld: In deze serie krijgt u een kijkje in het leven van een agent bij de politie. 'Wij voelen en zien dat de sfeer grimmiger wordt. Stenen worden al verzameld, de capuchons gaan op, de sjaals gaan voor de gezichten. Dan weet je het al: dit gaat helemaal los!' Karin de Groen vertelt over rellen rond een voetbalwedstrijd.
  • Politieke Achtergronden: In deze aflevering van Politieke Achtergronden spreekt politiek verslaggever Jan van Grup uitgebreid met cda wethouder Arend Jan v.d. Vlugt. Met hem zal worden gesproken over het terugkijken en het vooruitkijken van het bestuur van de gemeente en hoe hij daarin staat. Verder eilandmarketing uiteraard, duurzaamheid, windmolenproblematiek, onkruidbestrijding en de verantwoordelijkheden van de burger. Deze week het tweede en laatste deel van het gesprek.
  • Stad a.h Haringvliet in de jaren 50-60: RTV SLOGO zendt unieke beelden uit over winkels, bedrijven en dorpen op Goeree-Overflakkee, vanuit de jaren 50-60. Het Streekarchief levert diverse afleveringen aan. De afleveringen zijn meestal een diapresentatie die gemaakt en ingezonden is door Hans van Oostende met materiaal uit de collectie van G.van Eck, uit het Streekarchief te Middelharnis

De vaste programma’s bij RTV Slogo zijn:

*De Huiskamer van Flakkee: Elke week ontvangt, vanuit locatie het Klein Handels Gebouw in Sommelsdijk, Presentatrice Rietje Barelds weer een nieuwe gast. Deze keer zijn Joan Melchers en Bianca van Leeuwen als docenten van het RGO te gast. En zij hebben hun leerlingen Maya Almesri en Jawad Ismael meegenomen en met elkaar komen ze vertellen over het lesgeven aan migranten/vluchtelingenjongeren.Kijk voor meer informatie ook op huiskamervanflakkee.nl. De uitzendtijden zijn 09.00 en 21.00 uur.

*Rondrit: In deze video ziet u oudere beelden van ons eiland. De camera-auto heeft heel wat kilometers gemaakt over ons eiland. Geniet van de dorpen en dijken en zie wat er allemaal veranderd is in de loop der jaren. Wellicht ziet u bekende, maar ook onbekende straatjes voorbijkomen.

*Jeugdvideo: De uitzendingen worden dagelijks om 07:30 en 16:30 uur uitgezonden. De bekende Clown Jopie en zijn kleurrijke Tante Angelique willen een dagje uit. Tante Angelique rijdt in de grote Clown Jopie bus naar recreatieoord Binnenmaas. Clown Jopie wijst op de landkaart dat ze helemaal goed zijn. Tante Angelique vertelt aan Jopie dat er zoveel leuke dingen te doen zijn. Clown Jopie wil direct naar de kinderboerderij maar Tante Angelique vertelt dat ze eerst de bus gaan uitladen. De grootste Kiwi van Nederland maakt er weer een dolle boel van tijdens het uitladen van de bus. Terwijl Angelique in haar eentje de bus uitpakt bereidt Clown Jopie een grap voor om uit te halen met Tante Angelique. Wil je weten welk grap Clown Jopie uit gaat halen? Kijk dan snel deze aflevering.

Programma’s in de uitzending: Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar: televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen in het kort:

Ziggo digitaal: Kanaal 36, Cl+ module: Kanaal 331. KPN/Telfort: Kanaal 1371. TV Analoog: 67+

Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op www.rtvslogo.nl.

Volg op Facebook en Twitter: @rtvslogo