20 oktober 2017, Goeree-Overflakkee - CBS Het Kompas in Stellendam is ook aangesloten bij de campagne Drink Water van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG). Het Kompas is de vierde school op Goeree-Overflakkee die eraan werkt om water drinken op school gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees hieronder verder.

Waarom water drinken?
De doelstelling van de campagne is om jongeren op momenten dat ze dorst hebben vaker water te laten drinken in plaats van zoete dranken. Als kinderen meer water drinken, draagt dat bij aan een gezond gewicht onder jongeren. Kinderen vinden water wel lekker, maar het drinken van zoete drankjes is erg verleidelijk. Met de campagne Drink Water wordt de omgeving van het kind gestimuleerd om verleidingen zoveel mogelijk te beperken. JOGG-regisseur Laurey van den Berge roept dan ook iedereen op om het drinken van water te stimuleren bij verenigingen, scholen, activiteiten, kinderdagverblijven, enz.

Gratis bidon
De juffen van CBS Het Kompas hadden de bidons (die gratis door Jongeren Op Gezond Gewicht zijn verstrekt) in de school verstopt. Na een korte sketch over het belang van water drinken zochten alle kinderen hun eigen bidon op. De bidons zijn mede bedoeld om het drinken van water te stimuleren bij de kinderen. Want wat is er makkelijker dan je bidon bijvullen met water? En de bidon kan niet alleen op school worden gebruikt, maar ook mee in de auto, op de fiets of naar het sporten.

Meer informatie
Voor meer informatie over de campagne Drink Water en/of ondersteuning bij het opstellen van een Plan van Aanpak kunt u contact opnemen met JOGG-regisseur Laurey van den Berge, via het algemene telefoonnummer 14 0187 of per e-mail: l.vandenberge@goeree-overflakkee.nl.

Foto is archieffoto van school Nieuwe-Tonge, aftrap Drink Water (video).

Bron goeree-overflakkee.nl