Goeree-Overflakkee - Online boodschappen doen is sterk in opkomst. Met name in de randstad maken mensen, denk aan jonge tweeverdieners, steeds meer gebruik van de online supermarkt. Hoe staat het ervoor op Goeree-Overflakkee? Op ons eiland promoten we juist de lokale ondernemer en de gang naar de winkels zelf. De online supermarkt is echter wel een uitkomst voor ouderen of mensen die aan huis gebonden zijn. Voor deze mensen kan de online supermarkt dus juist een uitkomst zijn. Niet iedereen heeft familie of vrienden die voor hen de boodschappen kan halen. Welke supermarkten zijn op ons eiland actief, en welke bezorgen de boodschappen aan huis? Lees hieronder verder en bekijk de update onderaan dit artikel.

Boodschappenspot.nl vergeleek de verschillende bezorgdiensten op ons eiland en zocht uit wat de mogelijkheden zijn in onze regio:

Supermarkten op Goeree-Overflakkee

Op Goeree-Overflakkee vinden we een ruim aanbod supermarkten. Men kan hier onder meer terecht bij Albert Heijn, Jumbo, Spar, PLUS, Coop, Aldi, Lidl en Emté. Een groot deel van deze supers biedt inmiddels een webwinkel waar je ook online je boodschappen kan bestellen. Echter, niet alle supers bieden landelijke dekking. Hieronder bekijken we per supermarkt in het kort de actuele mogelijkheden.

Albert Heijn en Jumbo: geen bezorging, alleen pick-up points in Ouddorp

Albert Heijn is een van de grootste online supers van Nederland. Helaas bezorgt AH nog niet op Goeree-Overflakkee. Wel is er een AH Pick Up Point in Ouddorp (Dorpstienden 14). Ook Jumbo heeft haar bezorgservice nog niet uitgerold op Goeree-Overflakkee. Het enige Jumbo Pick-up point is gevestigd in Ouddorp (Molenweg 4). Hier kunnen online klanten 6 dagen per week de boodschappen afhalen.

Spar

Inwoners van de gemeente Goeree-Overflakkee kunnen gebruik maken van de bezorgservice van Spar Klapmuts in Nieuwe Tonge. Deze Spar bezorgt in onder andere Oud Tonge, Nieuw Tonge, Stad aan’t Haringvliet, Herkingen, Dirksland en Middelharnis. Bij Spar geldt geen minimaal bestelbedrag. Bestel je voor €50 of meer? Dan betaal je ook geen bezorgkosten. Wie de boodschappen voor 10:00 uur bestelt kan ze dezelfde dag nog aan huis laten bezorgen.

PLUS

Op Goeree-Overflakkee bevinden zich twee PLUS filialen met beide een bezorgservice. PLUS Tessemaker bezorgt in Stellendam en omgeving, en PLUS Slingerland bezorgt de boodschappen in Middelharnis. Beide winkels fungeren ook als een afhaalpunt. Bij PLUS geldt een minimaal bestelbedrag van €25. De bezorgkosten bedragen €6,00, en voor het afhalen in de winkel betaal je €2,50 aan servicekosten.

Coop

De boodschappen online bestellen op Coop.nl is al enige tijd mogelijk. De twee Coop-winkels op Goeree-Overflakkee zijn hier echter nog niet op aangesloten. Online boodschappen doen bij de Coop is dus nog geen mogelijkheid.

Aldi, Lidl en Emte bieden (nog) geen online winkel op Goeree-Overflakkee, waar je de boodschappen kan bestellen en laten bezorgen.

[Update 19-10-'17] Albert Heijn Ouddorp bezorgd ook online bestellingen, bekijk hier de mogelijkheid op de website. Bestellingen kunnen bezorgd worden, ook in combinatie met het bestellen via Pick-up Point. Men moet alleen de bevestigingsmail die men krijgt van ah.nl naar het filiaal in Ouddorp doorsturen, zodat zij weten wie dit besteld heeft en een bezorgtijd kan worden afgesproken.

Bron: Boodschappenspot, de online supermarkt vergelijker.