Goedereede - Het collectieve zonnedak op de gemeenteschuur in Goedereede gaat er komen. Alle 256 panelen zijn verkocht en zullen naar verwachting eind 2017 worden geplaatst. In deze periode worden alle fiscale en administratieve voorbereidingen getroffen en worden afspraken gemaakt met netbeheerder en installateur. Naar verwachting kan “ZonneHub” Goedereede aan het einde van dit jaar schone energie leveren voor de in totaal 26 deelnemers van dit zonnedak. Deelnemers aan dit collectieve zonnedak zijn woonachtig in de woonkernen Goedereede, Melissant, Ouddorp, Dirksland en Stellendam. Lees hieronder verder.

Samenwerking voor collectieve zonnedaken
Voor het realiseren van deze collectieve zonnedaken wordt samengewerkt tussen de Gemeente Goeree-Overflakkee, het initiatief “Eneco ZonneHub™” Coöperatie Deltawind en Goereeër Gert-Jan van Veen. Om zo zonne-energie mogelijk te maken voor mensen die overwegen om zelf energie op te wekken met zonnepanelen, maar dit niet op hun eigen dak willen of kunnen. Bijvoorbeeld omdat zij – zoals Van Veen – in een woning met beschermd stadsgezicht wonen. Naast dat men met zonnepanelen een steentje bijdraagt aan een groener Goeree-Overflakkee, is het ook goed voor de portemonnee. Want over de stroom die men zelf opwekt, hoeft men geen energiebelasting te betalen. Eneco zorgt ervoor dat de energienota direct wordt verlaagd, en regelt onder meer ook de installatie, het onderhoud, en inzicht in de opgewekte stroom.

Meer collectieve zonnedaken

Het zonnedak op het dak van ’t Centrum in Ooltgensplaat gaat helaas niet door vanwege onvoldoende belangstelling. Tegelijkertijd worden alle betrokkenden regelmatig aangesproken over de mogelijkheden van collectieve zonnedaken en daarom hebben zij vertrouwen in de ontwikkeling van nieuwe zonnedaken op het eiland. De betrokken partijen Eneco ZonneHub™, de Gemeente Goeree-Overflakkee en Coöperatie Deltawind zijn dan ook voornemens meer collectieve zonnedaken te ontwikkelen op Goeree-Overflakkee. Wanneer je hierover op de hoogte wilt worden gehouden kun je je contact- en adresgegevens e-mailen naar dit adres en/of je gegevens achter laten op deze website.