Middelharnis - Op woensdag 11 oktober 2017 overhandigde burgemeester Ada Grootenboer een schaal met streekproducten aan de heer Jan Baks uit Goedereede. Hij was de winnaar van de fotowedstrijd, die in het kader van de Dag van de democratie door de gemeenteraad van Goeree-Overflakkee was georganiseerd. Met een prachtige foto van de kust van Goeree-Overflakkee vroeg de heer Baks aandacht voor de kust en het open landschap van Goeree-Overflakkee met de oproep hier zuinig mee om te gaan. Lees hieronder meer en bekijk de foto.

Fotowedstrijd

De Dag van de democratie was op zaterdag 9 september 2017. Voorafgaand aan deze dag organiseerde de gemeenteraad een fotowedstrijd. Deelnemers konden door het inzenden van een digitale foto aandacht vragen voor hun wensen of ideeën voor het eiland, hun eigen dorpskern of hun eigen wijk. Tijdens de Dag van de democratie werden de ingezonden foto’s getoond in het Oude Raadhuis in Middelharnis en is door een jury, bestaande uit raadsleden, de winnende foto gekozen. De jury koos de foto van de heer Baks als winnende foto met de volgende motivatie: “De foto geeft perfect het ruimtelijke aspect van ons eiland aan, de prachtige vergezichten en de rust en ruimte die ons eiland kenmerken. In de foto zijn donkere wolken zichtbaar die de dreiging van teveel bebouwing aan de kust en omgeving symboliseren. Het licht in de foto geeft niet alleen de prachtige natuur weer, maar symboliseert ook een lichtpunt. Het bestuur van de gemeente wil namelijk zuinig omgaan met de open ruimte van ons eiland en wil de recreatievisie daarbij als instrument gebruiken.”

Natuurorganisaties

Op woensdag 11 oktober 2017 kreeg Jan Baks, in bijzijn van zijn vrouw en drie kleinkinderen, de gewonnen prijs overhandigd door burgemeester Ada Grootenboer. De heer Baks bracht nog een extra detail op de foto onder de aandacht; het Inspiratiecentrum op de Kabbelaarsbank. De heer Baks, tevens voorzitter van de NLGO, vertelde dat de NLGO destijds bezwaren indiende tegen het Inspiratiecentrum. Met de foto wilde hij aandacht vragen voor de prachtige kust en het open landschap met de oproep daar zuinig mee om te gaan en terughoudend te zijn wat betreft kustbebouwing. Tot slot gaf hij aan te streven naar de bundeling van krachten van de diverse natuurorganisaties, om met één stem te kunnen spreken bij de uitwerking van de gemeentelijke recreatievisie.

De burgemeester vertelde de heer Baks erg onder indruk te zijn van de foto en dat de foto het weidse karakter van Goeree-Overflakkee goed uitbeeldt. Ze gaf aan dat de gemeente de kennis van natuurorganisaties serieus neemt en graag de samenwerking met de natuurorganisaties aangaat bij het uitwerken van de onlangs vastgestelde gemeentelijke recreatievisie.

De gemeenteraad van Goeree-Overflakkee feliciteert de heer Baks met de door hem gewonnen prijs!