Dirksland - Oud-leerlingen van klas 5A (groep 7) van de christelijke basisschool Prins Maurits kwamen eind september 2017 bij elkaar voor de eerste reünie. “De meesten herkende ik zo, maar er waren er bij, die ik totaal niet herkende.” Acht maanden voorbereiding had Peter Bakelaar nodig. “We hadden net de reünie van de eigen familie gehad, de ‘kappertjes van Stad’, en het organiseren daarvan was me zo goed bevallen, dat ik na ging denken over een reünie van mijn oude lagere school.” Lees hieronder meer.

Vorig jaar november begon Bakelaar. Hij ging uit van de klassenfoto van groep 5A van schooljaar 1977-1978. “Ik had alleen die foto om vanuit te gaan. Voor de reünie heb ik een besloten Facebookgroep aangemaakt. Bij Twitter heb ik zelfs een account aangemaakt om contact te krijgen met iemand die geen Facebook had. De anderen zijn allemaal via via op de Facebookpagina terecht gekomen. Ik heb dan ook heel wat telefoontjes gepleegd. ” Van de 38 leerlingen zijn er 28 naar de reünie op 22 september gekomen. “Sommigen waren verhinderd en vonden dat heel jammer en een enkeling was niet geïnteresseerd.”

“We mochten in de nieuwbouw van de Prins Maurits samenkomen. Een van onze klasgenoten, Jan van der Baan, zorgde voor een heerlijk buffet.” Adriaan de Leeuw die tegenwoordig in Canada woont en daar een melkveebedrijf heeft, wist de reünie te combineren met het vieren van zijn verjaardag in Nederland met familie. “Hij woont wel het verste weg. Jaap Joppe kwam uit Oud Beijerland. De helft woont niet meer op Flakkee, maar een klein groepje woont nog steeds in Dirksland. Helaas kon meester Brinkman er niet bij zijn.”

De reünie begon om 18.30 uur en was gepland tot 21.30 uur, maar dat werd toch wat later vanwege het succes. Ook ging het hele gezelschap in de gymzaal op de foto. Zoveel mogelijk op dezelfde plek als op de oude foto. “Iedereen heeft met iedereen gepraat en het was heel gezellig en zeker voor herhaling vatbaar. Over vijf jaar denk ik” , besluit een tevreden Bakelaar.

Door: Maria Evers.