Dirksland - In samenwerking met CuraMare wil de Ouderenvereniging Goeree-Overflakkee proberen een groepje mensen bij elkaar te krijgen die het leuk vinden om op de donderdagmorgen van 10:00 tot 12:00 uur in de zaal van zorgcentrum Geldershof in Dirksland mee te doen aan het spel Koersbal. Dit spel is bijzonder geschikt voor senioren die graag een gezellige ochtend actief bezig willen zijn. Interesse? Bij genoeg animo start de groep in september. Lees hieronder snel verder.

Wat is Koersbal?

Koersbal wordt gespeeld op een mat en 4 zwarte en 4 gele koersballen, een jack en een meetlint. De bedoeling van het spel is de koersbal (gele of zwarte bal) zo dicht mogelijk bij de jack (kleine witte bal) te rollen. De bowl is niet helemaal rond waardoor deze bij het afremmen een curve (bocht) maakt. Er wordt in het algemeen door paren tegen elkaar gespeeld. Het ene paar speelt met de zwarte bowls, het andere paar met de gele bowls. Het is het leukst als deze paren door middel van loting worden samengesteld. Zo speel je iedere keer weer met iemand anders. De paren die aan het spelen zijn staan bij de mat. De overige paren zitten erom heen om zo het spel goed te kunnen volgen.

Interesse?

Mensen die geïnteresseerd zijn kunnen dit doorgeven aan Jan Verboom, telefoon. 0187-603089 of 06-4986 9966, of stuur een mail via deze link. Ook voor vragen kunt u met hem contact opnemen. Bij voldoende belangstelling willen we in september starten.