Ouddorp - Theo Mastenbroek geeft op zondag 23 juli 2017 een workshop fotografie in De Houten Kaap (Ouddorp Duin), met als thema 'Van afbeelden naar verbeelden'. De workshop bestaat uit een ochtend- en een middagprogramma, die los van elkaar te volgen zijn, maar ook als combinatie. Lees hieronder verder en doe mee.

Het ochtendprogramma duurt van 10:00 tot 12:00 uur, het middagprogramma van 13:00 tot 17:00 uur. De prijs bedraagt €12,50 voor het ochtendprogramma en €25,00 voor het middagprogramma. Gecombineerd kost de workshop €30,00. Er is per dagdeel plaats voor maximaal twaalf deelnemers. Reserveren kan via de link van dit mailadres.

Wat leer je tijdens de workshop?

Theo Mastenbroek: “Aan de hand van meegebrachte foto’s komen compositie, onderwerpskeuze en techniek aan bod. Het liefst afdrukjes, omdat je die gemakkelijker naast elkaar kan leggen en bespreken. Maar op een usb-stick mag ook; ik zorg voor een laptop en beamer. Het uitgangspunt is steeds de foto, het beeld. De techniek is nodig om je doel te bereiken en geen doel op zich. Beeldbewerking komt zijdelings aan de orde. Door de grote verscheidenheid aan camera’s is het niet mogelijk in detail in te gaan op alle mogelijkheden. Neem bij grote problemen in ieder geval het instructieboekje mee.”

Is het voor beginners en/of gevorderden?

“Voor beiden en voor alle camera’s.

Hoe is de workshop opgebouwd?

“Na de kennismaking inventariseren we de foto’s en de vragen. Daarna gaan we met de meegebrachte foto’s aan de slag. Als het weer het toelaat gaan we een kleine buitenopdracht fotograferen.”

Wat voor type foto's staan centraal?

“Foto’s van een onderwerp waar je veel van had verwacht, maar toch niet is geworden wat je gewild had.”

Moet je ook je camera meebrengen?

“Ja graag.”

Waarom moet iedereen meedoen?

“Je moet meedoen als je wilt dat je geïnspireerd wordt tot het maken van foto’s waar je zelf blij van wordt en die anderen mooi vinden.” Theo Mastenbroek fotografeert al heel lang, met alle mogelijke camera’s, analoog en digitaal. “Het printen van foto’s of het maken van fotoboeken vind ik erg belangrijk. Het geeft een tastbaar resultaat en is minder vluchtig.”