Goeree-Overflakkee - RTV Stichting Lokale Omroep Goeree-Overflakkee heeft naast de vaste programmering ook wekelijks nieuwe programma’s voor u klaar staan. De nieuwe items van deze week ziet u hieronder en op de website van RTV Slogo. De uitzendkanalen zijn: Ziggo digitaal: Kanaal 36, Cl+ module: Kanaal 331. KPN/Telfort: Kanaal 1371. TV Analoog: 67+.

  • Stroom: Tiengemeten: Het eiland Tiengemeten, de parel van het Haringvliet. Ooit werd het bewoond door boeren maar het is teruggegeven aan de natuur. Nu is het een populaire bestemming voor een dagje uit, er komen jaarlijks 55.000 bezoekers. Jamaine neemt de tent mee en gaat kamperen op Tiengemeten. Ze bekijkt de modderige speelnatuur op het eiland en ze gaat met kok Dirk-Jan wilde planten en kruiden plukken voor een pesto bij burgers van wilde gans. Ook Fre en Kees dompelen zich weer onder in de natuur rondom het Haringvliet. STROOM is iedere week tezien op RTV SLOGO en is een productie van RTV Rijnmond.
  • Portdagen Goedereede: Op vrijdag 16 en zaterdag 17 juni j.l. stond Goedereede in het teken van de Goereese Portdagen, een historisch stadsfeest voor jong en oud. Tijdens deze twee dagen waren er culturele en muzikale activiteiten op en rond de Markt. Hoogtepunten waren bijvoorbeeld de openluchtoptredens op vrijdag- en zaterdagavond van Toneelclub De Klokkedieven en de historische markt op zaterdag. Gert van Koppen maakte een uitgebreide reportage van dit historische evenementen en deze kun je in een serie uitzendingen bekijken. Deze week deel 1 van de Goereese Portdagen.
  • Havendag Menheerse: Geniet nog een keer mee van het grootste en meeste gevarieerde publieksevenementen van Goeree-Overflakkee de Menheerse Havendag. Cameraman Wilko van Dam maakte een uitgebreide reportage van deze dag.
  • t’Eiland ant waerk: Wat zijn de dagelijkse bezigheden van de inwoners van Goeree Overflakkee ? Deze week kun je zien hoe het tarwe dorsen in zijn werk gaat op de landbouwvelden op het eiland.

De vaste programma’s bij RTV Slogo zijn:

*De Huiskamer van Flakkee: Deze week is in de uitzending te gast Wim Noordzij die komt praten over de buitenspeelplaats Sluishaven. Kijk voor meer informatie ook op de website van de huiskamervanflakkee.nl De uitzendtijden zijn 09.00 en 21.00 uur

*Rondrit: In deze video ziet u oudere beelden van ons eiland. De camera-auto heeft heel wat kilometers gemaakt over ons eiland. Geniet van de dorpen en dijken en zie wat er allemaal veranderd is in de loop der jaren. Wellicht ziet u bekende, maar ook onbekende straatjes voorbijkomen.

*Jeugdvideo: De uitzendingen worden dagelijks om 07:30 en 16:30 uur uitgezonden. Deze week het zesde deel van een dagje uit. De bekende Clown Jopie en zijn kleurrijke Tante Angelique willen een dagje uit. Clown Jopie kan bijna niet kiezen waar hij allemaal op en in wil in de speeltuin. Tante Angelique wordt door de energieke clown meegesleurd. Dan begint de kindervriend met het groene haar en de grote rode neus ineens te huilen. Tante Angelique vraagt aan Jopie wat er aan de hand is? De clown vertelt dat hij zijn aller beste vriendje mist. Tante Angelique vraagt wie dit dan is. Jopie antwoordt: Piet de Kanariepiet. Hij denkt dat Piet de Kanarie Piet weggevlogen is. Dan verschijnt ineens de grootste vriend van de clown.

Programma’s in de uitzending: Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar: televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen in het kort:

Ziggo digitaal: Kanaal 36, Cl+ module: Kanaal 331. KPN/Telfort: Kanaal 1371. TV Analoog: 67+.

Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op: rtvslogo.nl.

Volg op Facebook en Twitter: @rtvslogo